|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
szukam rozgarniętego dobrego mechanika do 4g63t |
Autor |
Wiadomość |
qba1983
Forumowicz
Auto: Out 2.0T
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 31-08-2015, 22:43 szukam rozgarniętego dobrego mechanika do 4g63t
|
|
|
Witam Panowie i Panie(być może)
Kiedy miałem hondę civic jakieś 10 lat temu, miałem na tyle dużo czasu, że widząc jak każdy mechanik knoci robotę, sam nauczyłem się jak naprawiać swój samochód. ogarniam temat skrzyni biegów wiec nie jestem ułomny, ale... ręce mi opadają. Rok temu kupiłem sobie outlandera I turbo, chciałem coś dużego szybkiego i żeby się nie psuło, bo nie mam czasu na to by spędzać czas przy aucie(firma, dwoje dzieci).
z miśkiem w razie czego jeżdżę do mechanika no i...
od 3 miesięcy jeżdżę i szukam przyczyny w dwóch kwestiach
1) silnik na wolnych wpada w drgania
2) czasem na zimnym, ciepłym nie ma różnicy nie mogę odpalić silnika, jestem zmuszony kręcić z 10sec żeby odpalił.
bylem u kilku mechaników, nawet w Satalu i nikt nie postawił diagnozy... mechanik z serwisu nawet w rozrząd zaglądał i nie zauważył że jest przestawiony!!! tak w końcu przeznaczyłem jedną sobotę i zajrzałem tu i tam, wydechowy wałek był cofnięty o 3 ząbki. po ustawieniu silnik nie drży chodzi ładnie, nawet mocy trochę przybyło... nadal jednak nie odpala.
I tu moje Pytanie. Szukam mechanika który wymieni mi rozrząd i wie jak to zrobić w tym silniku, może przy okazji zaradzi coś z tym uruchamianiem?
przepraszam że się tak rozpisałem, ale co miałem tak bez niczego zapytać tylko o mechanika? coś trzeba było napisać tytułem wstępu |
Ostatnio zmieniony przez pamar 01-09-2015, 07:54, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Seichan
Mitsumaniak mod KMM i MMA

Auto: Honda Odyssey & new projec
|
Wysłany: 01-09-2015, 00:51
|
|
|
Do Wawy nie masz daleko. Polecam Serwis MitsuManiaków U mnie Piwor i Maretzky ogarnęli fuszerki po poprzednim mechaniku w FTO i została zrobiona honda, o której już krążyły legendy na forum
W moim podpisie masz linki do tematów w/w samochodów, to może ich lektura pomoże Ci pomóc decyzję o oddaniu outka w ich ręce
https://www.facebook.com/...f=page_internal |
_________________ MitsuManiaki Assistance
Nie mam marzeń, tylko cele - Harvey Reginald Specter
Człowiek nie jest stworzony do klęski. Człowieka można zniszczyć, ale nie pokonać. Hemingway.
Rekin Seichan
FTO story
Odyseja Seichan
 |
|
|
|
 |
rolnikon
Mitsumaniak
Auto: Lancer SB 2.0 DiD Invite 2009