Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zapytanie o niepokoajce objawy skrzyni i reduktora
Autor Wiadomość
gruby85 
Nowy Forumowicz

Auto: montero/pajero sport
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 12-06-2016, 12:57   Zapytanie o niepokoajce objawy skrzyni i reduktora

Witam wszsytkich serdecznie :) Niedawno zakupiłem pajero/montero sport 3500 ,zrobiłem juz prawie 2300 mil (3tygodnie) z czego co najmniej 1/3 w terenie .na poczatku ciezko mi wchodzilo 4h mechanik coś pokombinował i było ok .nastepnie auto podniosłem nieznacznie na drążkach i podkładakach styłu zamontowałem opony 265/75r16 Duratracki,i podczas ostatnich stromych zjazdów zauwazyłem 2 rzeczy na przełozeniu L kiedy sie go zwawiej pusci nastepuje jak by przeskok biegu albo jakby na chwile trzymać przestawało oraz kilkukrotnie wypioł mi sie 4LO <zgrzypiac na lewarku >ktoś moze coś doradzić ??? zaznaczam ze przy podjazdach wszystko jest w najlepszym porzadku tylko przy stromych zjazdach coś nie chalo :/

michoł 
Forumowicz

Auto: Pajero Sport 2,5 TD 2002r.
Wysłany: 12-06-2016, 16:05   

Może łańcuch w reduktorze już się kończy. Z tego co pamiętam sprawdza się to tak, zapinasz reduktor dajesz wsteczny i ognia na prostych kołach. Jak będzie szarpało, przeskakiwało to łańcuch do wymiany
Ostatnio zmieniony przez Piwor 15-06-2016, 07:24, w całości zmieniany 1 raz  

gruby85 
Nowy Forumowicz

Auto: montero/pajero sport
Wysłany: 12-06-2016, 19:01   

Idzie gładko jak po maśle na wstecznym .

Odpowiedz do tematu