Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[3.2 DID] Pajro DID na gorącym silniku nie wchodzi na obroty
Autor Wiadomość
Sergiusz 
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero III 3,2 DID AT, IV DID
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 28-05-2015, 06:23   [3.2 DID] Pajro DID na gorącym silniku nie wchodzi na obroty

witam

Mam Mitsubishi Pajero 3200 DID AT rok produkcji 2003

zauważyłem na początku, że samochód jest słaby przy większej prędkości ponad 100-110 km/h , czasem nie mogę jechać szybciej

po prostu nie chce wejść na większe obroty powyżej 3 tys a na piątce to nawet 2 tys
gdy nacisnę gaz do dechy to skrzynia obniży bieg ale dalej samochód nie przyspiesza tylko go dusi i prędkość raczej spada i biegi muszę przerzucać do góry ręcznie

samochód wyje ale bieg albo przerzuci albo muszę zdjęć nogę z gazu w i dopiero wrzuci

na zimnym silniku przerzuca biegi ale dłużej ciągnie na biegu tak do 3 tys obrotów

kiedy zrobię mu przegazówkę na postoju to go krztusi a przy zimnym silniku gdy odpalę z rana lub jak ostygnie to bez problemu mogę wskazówką wejść w pełny zakres obrotów na postoju

proszę o pomoc co to może być do naprawy

dziękuje

Sergiusz

tel. 695-586-420

Georg 
Mitsumaniak

Auto: Z trwałym motorem 3.2 DID
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 08-06-2015, 16:19   

Czytałeś kody błędów?

Odpowiedz do tematu