|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[3.2 DID] Pajro DID na gorącym silniku nie wchodzi na obroty |
Autor |
Wiadomość |
Sergiusz
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero III 3,2 DID AT, IV DID
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 28-05-2015, 06:23 [3.2 DID] Pajro DID na gorącym silniku nie wchodzi na obroty
|
|
|
witam
Mam Mitsubishi Pajero 3200 DID AT rok produkcji 2003
zauważyłem na początku, że samochód jest słaby przy większej prędkości ponad 100-110 km/h , czasem nie mogę jechać szybciej
po prostu nie chce wejść na większe obroty powyżej 3 tys a na piątce to nawet 2 tys
gdy nacisnę gaz do dechy to skrzynia obniży bieg ale dalej samochód nie przyspiesza tylko go dusi i prędkość raczej spada i biegi muszę przerzucać do góry ręcznie
samochód wyje ale bieg albo przerzuci albo muszę zdjęć nogę z gazu w i dopiero wrzuci
na zimnym silniku przerzuca biegi ale dłużej ciągnie na biegu tak do 3 tys obrotów
kiedy zrobię mu przegazówkę na postoju to go krztusi a przy zimnym silniku gdy odpalę z rana lub jak ostygnie to bez problemu mogę wskazówką wejść w pełny zakres obrotów na postoju
proszę o pomoc co to może być do naprawy
dziękuje
Sergiusz
tel. 695-586-420 |
_________________ Sergiusz Ambroży |
|
|
|
 |
Georg
Mitsumaniak

Auto: Z trwałym motorem 3.2 DID