|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Wymiana oświetlenia nawiewów |
Autor |
Wiadomość |
Demek84
Nowy Forumowicz
Auto: colt cj0
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 06-07-2015, 14:42 Wymiana oświetlenia nawiewów
|
|
|
Witam, wiem że już był podobny temat, ale nie mogę tego zrobić. ściągam ten panel przedni
który jest na zatrzaskach(podważam śrubokrętem) potem jest wejście tak na dwa palce.
Dwie żarówki są na górze, i jest tam taki czarny prostokąt którym mogę kręcić. Teraz nie wiem, jak go okręcić żeby wyciągnąć te żarówki. Ma być szerszą stroną w pionie czy w poziomie. a potem ciągnąć do tył (od siebie) czy jak? Męczę się już z tym klika dni i nic:/ |
|
|
|
 |
krzysieg
Forumowicz

Auto: Colt CJ1A 00'r.
Pomógł: 24 razy Dołączył: 18 Lut 2011 Posty: 575 Skąd: Jelenia góra
|
Wysłany: 06-07-2015, 19:01
|
|
|
Można zdjąć panel ciągnąc za krawędzie wokół pokręteł - nie będzie śladów na plastiku od śrubokręta .
Z tyłu są 2 Oprawki z żarówkami t5 , od oprawek odchodzą kabelki ,
ja też się męczyłem obracałem i ciągnąłem do tyłu palcami , ustawienie nie ma znaczenia
musisz wziąć wąskie kombinerki zakrzywione np takie :
Szczypce wydłużone wygięte 160mm Top tools 32D114
złapać i z wyczuciem pociągnąć do tyłu .
Nie wiem o jaki chodzi prostokąt ? |
|
 |
Demek84
Nowy Forumowicz
Auto: colt cj0
|
Wysłany: 06-07-2015, 20:23
|
|
|
Prostąkąt to to czarne za które się chwyta i można kręcić o 360 stopni za zarówkami. Co to znaczy z wyczuciem? Czyli bez tych wąskich kombinerek nie da rady? |
|
|
|
 |
krzysieg
Forumowicz

Auto: Colt CJ1A 00'r.
Pomógł: 24 razy Dołączył: 18 Lut 2011 Posty: 575 Skąd: Jelenia góra
|
Wysłany: 07-07-2015, 16:38
|
|
|
Z wyczuciem czyli nie ściskać z całej siły nie połamać tych oprawek np.
Kombinerki takie wąskie kupisz za ok 12 zł np w castoramie , specjalnie kupiłem inaczej
nie dało rady , miałem takie wąskie ale proste i też nie mogłem chwycić , muszą być zakrzywione wąskie takimi poszło bez problemu .
U mnie nie było żadnego prostokąta , po prostu oprawki z tyłu się mocno trzymały .
Wyglądają na takie jak w zegarach , czyli przekręcasz i wyjmujesz a tutaj są na zatrzaski
ktory mocno trzymają .
Wymieniłem żarówki wcisnąłem i się trzyma . |
|
 |
|
|