|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Dyfer tył - przewody - Super Select |
Autor |
Wiadomość |
vavoom
Forumowicz
Auto: ex-ASX
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 26 Cze 2011 Posty: 357 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 09-10-2015, 20:38 Dyfer tył - przewody - Super Select
|
|
|
Koledzy, pytanie dotyczące L200 - 2007, Super Select.
Do wymiany sporo elementów w układzie napędowym - rozklekotany krzyżak przy tylnym dyfrze, łożyska itp.
Lokalny mechanik stwierdził, iż nie podejmie się naprawy z uwagi na przewody wchodzące do tylnego dyfra, które odpowiadają za sterowanie jego blokadą. Rzecz w tym, że wg mojej wiedzy ta wersja nie ma blokady tylnego dyfra (brak odpowiedniego przycisku) - zatem - co to za kable wchodzące dyfra? |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 10-10-2015, 08:30
|
|
|
Moze ktoś przekładał most i założył z blokada, ale nie ma gdzie jej podłączyć. Albo myli przewód od odpowietrzenia z elektrycznym. Takie rzeczy spotykamy |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
vavoom
Forumowicz
Auto: ex-ASX
Pomógł: 2 razy Dołączył: 26 Cze 2011 Posty: 357 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 10-10-2015, 09:47
|
|
|
Most na pewno nie był przekładany, auto z polskiego salonu, cały czas w rękach pierwszego właściciela, nie za bardzo obeznanego w temacie 4x4...
Ja wiedzy technicznej też nie posiadam, ale tak jak pisałem - na moje oko jest to wersja bez blokady - przycisk powinien znajdować się obok wyłącznika ESP, zgadza się?
Możecie potwierdzić, czy rzeczywiście Super Select występuje bez blokady?
Biorąc pod uwagę, iż oglądał to mechanik z małego miasteczka, jest wielce prawdopodobne, że nie ma wiedzy w tym temacie i myli przewody... |
|
|
|
 |
|
|