|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Outlander, C-crosser, Pug 4007 pytania |
Autor |
Wiadomość |
hermantrue
Nowy Forumowicz
Auto: Skoda
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 14-03-2013, 11:52 Outlander, C-crosser, Pug 4007 pytania
|
|
|
Mam około 65kzł na samochód, celuje w rocznik 09-10, chciałbym disiel 2.2, przebieg do 100 tyś. W związku z tym mam kilka pytań:
Szukam tylko na otomoto i autoauto, czy są jeszcze jakieś miejsca warte by zapolować?
Pytanie czy to jest realne czy raczej zawyżone wymagania?
Czytałem że Pug i Cytryna mają większy spadek wartości w czasie, to chyba dla mnie dobrze(okazja kupić taniej niż Out)?
Zastanawiam się w dlaczego bezwypadkowe sprowadzone z małym przebiegiem często są tanie. Czy są jakieś sposoby by sprawdzić przebieg(czy jest oryginalny, poza organoleptycznym kierownica, biegi) ewentualnie sprawdzić czy komputer nie był przełożony?
Czy istnieje jakaś europejska baza VIN by sprawdzić czy samochód był zatopiony, czy rozebrany/rozkomplektowany? |
|
|
|
 |
elektryk
Forumowicz
Auto: auto
Pomógł: 33 razy Dołączył: 10 Sie 2008 Posty: 2082 Skąd: z ...
|
Wysłany: 14-03-2013, 13:45
|
|
|
Nie chcę Cie obrazić ale 65k to bardziej podpada pod rocznik 2008 i 120k przebiegu. Oczywiście da się kupić za tę cenę ale szału nie będzie.
Przebieg standardowo, im lepszy fachowiec tym trudniej wykryć.
Nie ma publicznej bazy po VIN, możesz próbować wpisać w google, jest szansa że VIN kiedyś wypłynął przy jakimś ogłoszeniu. |
|
|
|
 |
hermantrue
Nowy Forumowicz
Auto: Skoda
|
|
|
|
 |
Aleksander1965
Forumowicz
Auto: mitsubishi outlander 2,2 156km
Pomógł: 8 razy Dołączył: 17 Mar 2012 Posty: 480 Skąd: Strzelce Opolskie
|
Wysłany: 14-03-2013, 16:35
|
|
|
Z tym pierwszy z Paczkowa bym się zastanowił Paczków to zagłębie handlarzy i przekrętasów samochodzik wygląda przyzwoicie ale ten rocznik? wtakiej cenie? a co z akcyza? |
|
|
|
 |
elektryk
Forumowicz
Auto: auto
Pomógł: 33 razy Dołączył: 10 Sie 2008 Posty: 2082 Skąd: z ...
|
Wysłany: 14-03-2013, 17:31
|
|
|
hermantrue napisał/a: | To mogę kilka takich standardowych sposobów? | Standardowe czyli np czy licznik wyciągany, czy gałki, kierownica zużyte. Wielu elementów nie da się sprawdzić, np tarczy sprzęgła, albo wnętrza skrzyni biegów. |
|
|
|
 |
patrycjuszek
Forumowicz
Auto: Galant 2.0 v6 150 ps
Pomógł: 13 razy Dołączył: 03 Cze 2009 Posty: 556 Skąd: Wisxnice
|
Wysłany: 14-03-2013, 17:44
|
|
|
Tu masz na Popularnej komis.
Dają 6 mies gwarancji na silnik, skrzynie, napęd i parę innych rzeczy.
Co prawda maja teraz w ofercie tylko OUTKA 2.0 DID ale może się pojawi coś co cię zainteresuje.
Ja tam kupiłem Grandisa, co prawda cena była 10% wyższa niż u innych ale warto było. Gwarancja, wydruk z geometrii, autentyczność przebiegu. (Nawet jak auto miało stłuczkę to pokazują zdjęcia z naprawy blacharskiej.) Części eksploatacyjne jak klocki czy filtry zakładają z wyższej półki lub oryginały.
Poza tym dorzucili mi do auta nowe alusy 16' i nowe opony zimowe ( SAVA ).
http://www.uzywanejaknowe...km-intense.aspx |
|
|
|
 |
KowaliK
Mitsumaniak 01339/KMM
Auto: JDM's
Pomógł: 6 razy Dołączył: 06 Sty 2008 Posty: 990 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 14-03-2013, 18:21
|
|
|
Po samych zdjęciach ciężko cokolwiek ocenić, jeśli auto wszystkie szpary i inne ma ok. Blisko masz do C-crossera z trzeciego ogłoszenia, więc jeśli Ci zależy, to nie widzę innego wyjścia niż wsiąść w samochód i po prostu go sprawdzić. Auto od osoby prywatnej, z polskiego salonu, z małym przebiegiem w dodatku w Twoim pułapie finansowym. Jeśli w ASO nie wyszłoby nic niepokojącego to brałbym bez zastanowienia. 4007 z pierwszego ogłoszenia młodszy, z lepszym wyposażeniem ale znowu przebieg może odstraszać. |
|
 |
nikos_fikos997
Nowy Forumowicz
Auto: Golf VI Combi
|
Wysłany: 01-02-2016, 21:38
|
|
|
Witam, jestem tu nowy. Podłączę się do tematu. Jestem zainteresowany kupnem Outka lub któregoś z jego dwóch braci. Autko od 2009 roku tylko w gnojówce. Szukam na forach ale nie mogę znaleźć nic konkretnego na temat silników PSA chodzi mi głównie o 2.2 HDi. Jak to z ich obsługą mam na myśli płyn do FAP-u, rozrząd ogólne awarie. Przeglądając testy i inne na polecenie zasługuje silnik Mitsoubishi 2.2 Mivec (177 koni) lecz znaleźć coś ciekawego graniczy z cudem. Dodam, że oglądałem już kilka sztuk. Jedyne co odstrasza to jakość wykonania wnętrza (nagminnie wytarta kierownica i boczek w fotelu kierowcy) chodź na swój sposób jest ładne. Proszę o konkretne odpowiedzi, pozdrawiam. |
|
|
|
 |
krecisie
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Outlander
Pomógł: 2 razy Dołączył: 20 Maj 2015 Posty: 105 Skąd: Checiny
|
Wysłany: 21-02-2016, 12:11
|
|
|
nikos_fikos997 napisał/a: | Jedyne co odstrasza to jakość wykonania wnętrza (nagminnie wytarta kierownica i boczek w fotelu kierowcy) chodź na swój sposób jest ładne. Proszę o konkretne odpowiedzi, pozdrawiam. |
z ta kierownica to jest tak że lakier ogólnie jest słaby w Outku i jest to przypadłość samochodów które mają 100 tkm lub wiecej...to samo gałka biegów , ogólnie lakier w Outkach nie należy do trwałych, również ten na nadwoziu. |
_________________ Polonez Caro 94' - Opel Astra GT 1.6 94'- Opel Tigra 1.4 98' - Mazda 323F 1.5 - Rover 416 - Skoda Roomster 1.9- Mercedes W210 3.0- VW Passat 1.9 AT 02'- VW Passat B5FL MT 04' - Outlander II - Audi A5 TDI 14'
 |
|
|
|
 |
|
|