|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Montero Sport V6 3.5L - czy warto? |
Autor |
Wiadomość |
dawidz
Nowy Forumowicz
Auto: montero sport 3.5
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 06-03-2016, 21:06 Montero Sport V6 3.5L - czy warto?
|
|
|
Witam, od jakiegoś czasu poszukuję dla siebie Pajero Sport i obserwuję pojawiające się sporadycznie oferty na Montero Sport. Z oczywistych różnic: pojemność i moc silnika, stały napęd 4x4 realizowany przez przekładnię wiskotyczną z możliwością zapięcia na sztywno plus reduktor (czyli AWD -> 4H - 4L zamiast 2H -> 4H -> 4L), brak wskaźników napięcia akumulatora itp.
Interesuje mnie czy ktoś ma doświadczenie odnośnie serwisowania tego auta (części te same co do Pajero Sport?) oraz współpracy tego silnika z instalacją LPG.
Obecnie w popularnych portalach ogłoszeniowych od dłuższego czasu są wystawione dwa takie modele i zastanawiam się dlaczego tak długo nie schodzą? Bezpodstawne uprzedzenia? Może po postu nie warto? |
|
|
|
 |
lapa16
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Pajero Sport 3.0
Pomógł: 5 razy Dołączył: 09 Paź 2014 Posty: 88 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 07-03-2016, 14:22
|
|
|
Jak ja kupowałem pajero to tez odradzali mi 3.5 a to z racje ze silnik jest drogi w obsludze no i czesci tez jakos wybitnie duzo ich nie ma no chyba ze ASO za chore pieniądze. |
|
|
|
 |
damianowy
Nowy Forumowicz
Auto: montero sport 04 ls awd
|
Wysłany: 07-05-2016, 08:26
|
|
|
ja własnie taki kupiłem pół roku temu, i jak na razie części eksploatacyjne zamawiam e-pajero i mam następnego dnia typu .drążki,uszczelki,filtry...itp
I według mojego mechanika jest znacząca różnica w mocy i przyspieszeniu i bardziej bulgocze i ciut więcej pali.. awd dla mnie większa przyczepność a przydaję się bo to dosyć szybkie i wysokie auto.
Wszystkie części możesz ewentualnie z usa sprowadzić, jak tu nie będzie.
I w terenie ta większa moc się przydaje
pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|