|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[3.0 V6] Czytanie ECU przy pomocy CASCADE 0.9.3 i/lub EvoSca |
Autor |
Wiadomość |
Sir Stanczyk
Forumowicz

Auto: Montero Sport 2001 3.0 6v
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 06 Sty 2016 Posty: 186 Skąd: Cieszyn
|
Wysłany: 24-03-2016, 14:33 [3.0 V6] Czytanie ECU przy pomocy CASCADE 0.9.3 i/lub EvoSca
|
|
|
Witam
Potrzebuję małej pomocy.
Otóż mam kable VAG kkl OBD II
Mam software CASCADE 0.9.3
Wyszukuję tam Montero Sport do 2004r
No i dalej nie chce mnie łączyć. ZNaczy nawiązuje połączenie, szukaj, inicjuje i na końcu wyskakuje "This test mode is not supported"
Niezależnie czy szukam przez CAN czy bez itp itd
Najpierw podłączyć kabel do auta i laptopa i później przekręcić kluczyk (do pozycji "ON" bez odpalania)? Cy najpierw kluczyk i później włączyć program itp itd Jaka jest procedura?
Szybko się uczę nie martwcie się tylko potrzebuję nauczyciela
Nie wiem jak dostać się do moich błędów by je skasować
Pomożecie?
Albo niech ktoś poda linka do działającego evoscana może tam sobie lepiej poradzę...
---------------------edit--------------------------------------------
No to mam evoscana. Już się cieszyłem, ale oczywiście nie ma tak łatwo i brakowało mi "op20pt32.DLL". Ale i z tym sobie poradziłem.
No i odczytałem błędy, pokasowałem je i zaoszczędziłem już pierwsze złotówki
Teraz co mogę przy pomocy EvoScana sprawdzić? Jakie dane wyciągnąć? Czekam na sugestie i porady jak to zrobić |
_________________ Były właściciel Carisma 1.6 1999 GL (7lat) - niezawodne
Później inne marki które zawiodły, nawet te niezawodne
Teraz powrót do Mitsubishi
Obecnie: Montero Sport 2001 3.0 6v |
|
|
|
 |
|
|