Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Amorki
Autor Wiadomość
zapor
[Usunięty]

Wysłany: 17-11-2006, 22:39   Amorki

Musze wymienic amortyzatory przednie, jak juz przeczytalem na forum wiekszosc poleca firmy KAYABA, chcialbym kupic gazowe, tylko jak szukam po necie to one sa strasznie drogie najtansze jakie znalazlem to 270 zl w promocji za 1 sztuke. Moze ma ktos namiary na troche tanszy sklep? a jak nie to co byscie polecali z zamiennikow
Pozdr

tom65
[Usunięty]

Wysłany: 17-11-2006, 22:54   

temacik świeży - wymieniłem amorki przód w środę ( Tokico - olej) za parę(2szt) 420 pln - olejowe 8) według papierka zwanego instrukcją - co do gazu to na tą chwilę nie chce mi się jeżdzić na desce od prasowania :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

DjVentyl
[Usunięty]

Wysłany: 18-11-2006, 01:30   

ja polecam b4 bilsteina placilem po 220szt sa tez kayaby po 210gazowe. ja kupowalem od tego faceta nr gg:1545567 sklep jest w marysinie jak dobrze pamietam
Ostatnio zmieniony przez DjVentyl 18-11-2006, 16:57, w całości zmieniany 1 raz  

zapor
[Usunięty]

Wysłany: 18-11-2006, 13:41   

a ten sklep ma jakas strone internetowa?

[ Dodano: 20-11-2006, 14:30 ]
ciezko z tymi amorkami, moze poda mi ktos jakis konkretny namiar?
Pozdr

nikhil
[Usunięty]

Wysłany: 10-01-2007, 20:22   

Czy zakładał ktoś amortyzatory KAMOKA ?Ja założyłem na tył narazie sprawują się dobrze.Cena jednego 103zł tył, przód około 150zł.Produkcja Czechy.Cena atrakcyjna !Jeżdże coltem CJ4O z 1997r.

josie 
Mitsumaniak
majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 11-01-2007, 00:20   

http://www.allegro.pl/sho...arch=marcinesko

Zapytaj go o amorki do Twojego auta. Jak ja wymieniałem to przeszperałem cały internet :wink: i on miał najtaniej.

hadrian
[Usunięty]

Wysłany: 24-01-2007, 21:03   

nikhil, jak sprawują się te amortyzatory?

tomaszu
[Usunięty]

Wysłany: 24-01-2007, 21:18   

polecam gazowe kayaba,jak dobrze poszukasz znajdziesz za 200zl szt.zime przezyjesz i na gazowych,za to latem docenisz deske do prasowania:) na olejowych colt prowadzi sie jak taczka.

nikhil
[Usunięty]

Wysłany: 25-01-2007, 22:13   

Amorki Kamoka narazie sprawują się dobrze być może kayaba jest lepsza ale różnica w cenie jest kolosalna.Jak narazie jestem zadowolony.Zobaczymy czy są trwałe.Na wiosne kupuje przody.

zapor
[Usunięty]

Wysłany: 26-01-2007, 16:10   

ja kupilem na przod Magnum gazowe 210zl sztuka i jak na razie swietnie sie sprawuja:)

ŁukaszGTi
[Usunięty]

Wysłany: 19-03-2007, 19:09   

mam pytanie, czy mozna zamontowac z przodu amortyzatory gazowe a ztylu olejowe?

w ten sposob oszczedze troche kasy ale nie tylko o to chodzi poniewaz z przodu w oponach zawsze utrzymuje cisnienie 2,3-2,4 a z tylu 1,7-1,8 wiec widac ze z przodu jest wieksze obciazenie bo i tak opona jest lekko ugieta a ztylu jest ok

wiec mysle ze z przodu musza byc jakies solidniejsze amory(mam zamiar kupic gazowe KAYABY) a z tylu gdzie jest zawsze male obciazenie(zadko woze z tylu ludzi) jakie z alegro za 150zł szt.

co o tym myslicie?
nie jestem pewiemn czy tak bedzie ok

DjVentyl
[Usunięty]

Wysłany: 19-03-2007, 23:05   

ja mam z tylu koni sport (żółte) one są olejowe i nie narzekam na jazde... z przodu mam B4 bilsteina (gazowe)

auto-moto
[Usunięty]

Wysłany: 01-04-2007, 19:31   

Łukasz W napisał/a:
mam pytanie, czy mozna zamontowac z przodu amortyzatory gazowe a ztylu olejowe?

w ten sposob oszczedze troche kasy ale nie tylko o to chodzi poniewaz z przodu w oponach zawsze utrzymuje cisnienie 2,3-2,4 a z tylu 1,7-1,8 wiec widac ze z przodu jest wieksze obciazenie bo i tak opona jest lekko ugieta a ztylu jest ok

wiec mysle ze z przodu musza byc jakies solidniejsze amortyzatory(mam zamiar kupic gazowe KAYABY) a z tylu gdzie jest zawsze male obciazenie(zadko woze z tylu ludzi) jakie z alegro za 150zł szt.

co o tym myslicie?
nie jestem pewiemn czy tak bedzie ok

Możesz tak zrobić.Najważniejsze,żeby amortyzatory tego samego typu była założone na jednej osi,czyli tył olejówki a przód gazówki lub odwrotnie 8)

Odpowiedz do tematu