|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[MSS ALL] Dodatkowe zapalniczki - sprawozdanie z pracy |
Autor |
Wiadomość |
marek1125
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Space Star
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 06-04-2016, 21:18 [MSS ALL] Dodatkowe zapalniczki - sprawozdanie z pracy
|
|
|
Witam
Mój samochód Space Star 1.9 DiD 2001r.
Postanowiłem zrobić dodatkowe gniazda zapalniczek, ponieważ jedno to za mało!
1. Wideorejestrator z przodu
2. USB na telefon z przodu
3. USB na telefon z tyłu
4. Lodówka w bagażniku
Postaram się to zrobić w formie poradnika, chociaż nie będzie on krok po kroku. Pomocny był mi ten poradnik: http://forum.mitsumaniaki...1328197#1328197
1. Na czas pracy odłączamy klemy od akumulatora
2. Wyjmujemy schowki oraz popielniczkę
3. Odkręcamy śruby i demontujemy obudowę (uwaga na kostkę od zapalniczki oraz żarówkę popielniczki!)
4. Rozbieramy dalszą część samochodu
5. Wiercimy otwory w miejscach gdzie chcemy zapalniczki (moja lista powyżej)
6. Łączymy przewody równolegle, tak jak ja na zdjęciach. Nie jestem orłem z elektryki, ale wystarczy konsekwentnie prowadzić + i - od początku, aż do ostatniej zapalniczki
7. Przy podłączaniu do zapalniczki bardzo ważne jest to, aby masa była na jej obudowie! Ten błąd kosztował mnie ładowarkę USB oraz bezpiecznik 15A
8. To wszystko! Wystarczy teraz wszystko złożyć w całość i cieszyć się dostępnością prądu całym samochodzie!
PS. Dodam wkrótce zdjęcie jak to wygląda skończone. |
|
|
|
 |
Ghostman [Usunięty]
|
Wysłany: 09-04-2016, 14:21
|
|
|
A dałoby się na jakiś inny serwer te zdjecia? Bo te co wkleiłeś nie działają. |
|
|
|
 |
cakp
Mitsumaniak
Auto: MSS 1.6 Comfort 2004 4G18
Pomógł: 4 razy Dołączył: 27 Sie 2012 Posty: 347 Skąd: Mazury
|
Wysłany: 09-04-2016, 22:37
|
|
|
Kolega wrzucił na swojego dropboxa z tego co widzę ale być może dał widok prywatny i aby zobaczyć trzeba się zalogować.
Tylko nie wrzucaj na imgshack bo zrobili płatne i połowa instrukcji na forum nie działa. Zobacz fotolister, ja tam kilka wrzuciłem fotek na forum, chyba że ktoś zna inne darmowe hostingi bez kasowania zdjęć nie mając konta premium |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 21013 Skąd: Częstochowa
|
|
|