|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
dziwny problem z hamulacmi, powiązany z 4x4 |
Autor |
Wiadomość |
michoł
Forumowicz

Auto: Pajero Sport 2,5 TD 2002r.
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 8 razy Dołączył: 11 Cze 2011 Posty: 179 Skąd: Nowy Sącz
|
Wysłany: 28-03-2016, 10:43 dziwny problem z hamulacmi, powiązany z 4x4
|
|
|
Od jakiegoś czasu mam problem z hamulcami (znów). Znika płyn ze zbiorniczka a wycieku nigdzie nie widać. Zaciski regenerowane w tamtym roku i wszystkie suche. Pedał w miarę znikania płynu coraz bardziej wpada w podłogę, pompowanie pomaga. Jak doleję płynu do max znów jest dobrze, tak do tygodnia potem znów coraz niżej i tak w kółko.
Jest jeszcze drugie zjawisko. Przy delikatnym długimi hamowaniu (dojazd do świateł) często słychać z przodu jakby uderzenie i zaczyna migać kontrolka od napędów. Chyba zapina się przód.
Podejrzewam serwo. Tu moje pytanie czy uszkodzone serwo może powodować spadki ciśnienia w układzie podciśnień i przez to zapina się przód ? Dobrze pamiętam że, jeśli jest ciśnienie to przód nie jest zapięty, a jak go nie ma to się zapina ??
Niech ktoś podpowie czy iść dalej tą drogą czy może jeszcze coś innego być podejrzane.
[ Dodano: 07-04-2016, 07:06 ]
P.S.
Sprawdziłem elektrozawory, działają.
Wymieniłem kilka wężyków podciśnieniowych, jeden rozpadał się w rękach.
Na razie przód się sam nie zapina. Oby tak już zostało.
A z hamulcami dalej coś nie teges. |
|
|
|
 |
seba86
Forumowicz
Auto: pajero sport 2.5
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 4 razy Dołączył: 16 Maj 2015 Posty: 103 Skąd: Brzesko
|
Wysłany: 08-04-2016, 21:42
|
|
|
tylko teoretyzuje, ale może, pompa hamulcowa cieknie i płyn leje się do serwa a stamtąd przedostaje się jakoś do węży podciśnieniowych |
|
|
|
 |
|
|