|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
prę pytań dotyczących napędów |
Autor |
Wiadomość |
kurpi
Forumowicz

Auto: Pajero III
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 05 Cze 2016 Posty: 82 Skąd: Mikołów
|
Wysłany: 23-06-2016, 07:28 prę pytań dotyczących napędów
|
|
|
Witam.
Dopiero kupiłem pajero i poznaje autko,stad pytania ,na które nie znalazłem jeszcze odpowiedzi.
1.Mrugający pomarańcz po ok 15km-znalazłem,że trzeba na dzień dobry przeczyścić kostki od elektrozaworów.Niby prosta robota rozpiąć kostki ale ja mam snorkla i trudno rękę wsadzić,stąd pytanie co podważyć/scisnąć żeby porozpinać kostki?nie chcę ich połamać na dzień dobry.
2.Na zakręcie w prawo słychać stuki z prawego tyłu-obstawiam półoś.Pytanie czy do wymiany trzeba rozkręcać cały zawias i geomertia od nowa,czy da się jakoś pomijać z wahaczami?
3.Na 2h wyje przedni most przy tak od ok 70km/h (słychać jak włączone wisko ale to nie to).Po włączeniu 4h w aucie robi się cicho.Czy to coś od sterowania czy raczej most pada?
4.Na włączonym reduktorze ,jak przednie koło było w powietrzu na zewnątrz auta było słychać jakby przeskakujące sprzęgiełko,ale z tego co wiem pIII takiego nie ma,co to może być? |
|
 |
|
|