Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Kupno Pajero
Autor Wiadomość
Kochan 
Mitsumaniak

Auto: Outlander
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 08-07-2016, 12:27   Kupno Pajero

Witam, przymierzam się do zakupu Pajero, wersja II lub III. Chciałbym zmienić na coś większego od Outlandera, auto raczej do miejskiej jazdy - bardzo rzadko teren.
Chciałbym spytać Was doświadczonych użytkowników pajero na co zwracać uwagę, wszędzie czytam, że na ramę (lubi gnić), pompa i bak w III coś jeszcze jest typową bolączką tych aut?
Na początek chciałbym coś samemu odnaleźć sprawdzić a, gdy się zdecyduję i tak zamówię jakieś dokładniejsze oględziny.

Chciałbym skupić się na silniku 2.5 max 2.8 - większy odpada. Czy w tym przypadku jest sens kupna pajero z 2.5l?
Dziękuje za wskazówki, rady itp.
Blisko mnie tylko automat i pewnie 3.2
http://olx.pl/oferta/mits...html#2bc7512335

lub Pinin? tylko GDI ( miałem CARI i byłem mega zadowolonony, ale wiem że trzeba dbać o ten silnik i loterią jest trafienie na zadbanych egzemplarz)
http://olx.pl/oferta/mits...html#d6f49ec54b

Trochę dalej, ale 2.5
http://olx.pl/oferta/mits...html#48370cc1bf
http://allegro.pl/mitsubi...6300538700.html

jepm 
Forumowicz
jepm

Auto: Pajero IV 3.2 DID 2007
Wysłany: 08-07-2016, 16:54   

Jak większy od Outlandera to raczej to na pewno III lub II Pajero Wagon ale czy Sport a już na pewno Pinin ? :? Pajero III/II a Pajero Sport to spora różnica jeżeli chodzi o wymiary. Pinin jest jeszcze mniejszy.

Co do baku i pompy w III 3,2 w tym przedziale cenowym to zgoda - musisz założyć że raczej będzie do zrobienia/wymiany (może nie od razu ale z dużym prawdopodobieństwem) - chyba że ktoś Ci przy sprzedaży udowodni i zagwarantuje że jest porządnie zrobiona - czyli patrz inaczej - dolicz pakiet startowy. Rdza to nie tylko na ramie i dotyczy wszystkich powyższych :lol:

O każdym z tych modeli poczytaj spokojnie na forum tam znajdziesz konkretne wskazówki - chyba nic więcej nie da się napisać. Przy zakupie po prostu zwróć uwagę czy wszystko jest sprawne, bez wycieków i migających kontrolek oraz jeździ jak należy a samochód zadbany - już ponad 3/4 ogłoszeń Ci odpadnie :mrgreen:
A jak znajdziesz cos co dobrze rokuje to pomęcz jeszcze kolegów na odpowiednim forum w zależności od modelu.

A dla czego większy silnik odpada ? Owszem bak i pompę trzeba zrobić - ale to nie jest zły silnik a różnica w osiągach jak dla mnie zasadnicza. Przy rezygnacji z osiągów II byłaby fajna jako auto znacznie obszerniejsze od Outlandera (no i z silnikiem poniżej 3 L jeżeli w dieslu :lol: ) - ale coraz trudniej znaleźć w dobrym stanie

Kochan 
Mitsumaniak

Auto: Outlander
Wysłany: 08-07-2016, 23:14   

Dlaczego poniżej 3l, dlatego że nie mam ochoty płacić z 2k jak nie więcej za ubezpieczenie :)
Dlaczego sport/pinin tu padł bo nie widziałem na żywo (przynajmniej pinina) a na zdjęciach wyglądają na długie. Sporta widziałem ale chyba wer.2 jest krótki. Tu które podałem wydają się być znacznie dłuższe.

W tamtym roku zachorowałem na Outka. 2-3 tyg. Cari sprzedana a po 2 dniach Outek stał pod domem (zakup idealny, bez wtopy :) ). To samo mam z Pajero, właśnie na nie zachorowałem ( nigdy nie siedziałem/ widziałem rzadko )

Odpowiedz do tematu