|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Pajero II 3.0 lpg krótki polak czy długi anglik |
Autor |
Wiadomość |
dkanke
Nowy Forumowicz
Auto: Ford Focus
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 13-10-2016, 13:22 Pajero II 3.0 lpg krótki polak czy długi anglik
|
|
|
Witam serdecznie
Od kilku miesięcy przymierzam się do zakupu auta terenowego. Nie interesuje mnie topienie auta w błocie, tylko okazyjne weekendowe wypady w teren w 2 lub 4 osoby, w okolicy jest dużo piaszczystych lasów, łąk itp.
Rozważałem kilka opcji: Vitary, Terrano II 2.7, i Pajero. Kolega który od lat jeździ Patrolem (wiadomo co polecił ale nie ten budżet i potrzeby ) zasugerował żebym poszukał auta z fabryczną blokadą tyłu i padło na Pajero.
Zależy mi na komforcie, klimie i niezbyt małych gabarytach - mam 198cm wzrostu (stąd Vitara odpadła). Czytając przychylne wypowiedzi o silniku 3.0 z lpg mam na oku dwie pozycje :
krótka wersja "europejska":
http://allegro.pl/mitsubi...60.html#thumb/6
i
zarejestrowany anglik:
http://otomoto.pl/oferta/...a-ID6yy569.html
Auto będzie użytkowane okazjonalnie, ewentualnie krótkie trasy więc z kierownicą po prawej dam sobie radę a cena jest atrakcyjna w stosunku do krótkiego i zaoszczędzoną kaskę można przeznaczyć na ewentualne poprawki, doposażenie.
Na mechanice się nie znam więc na ewentualny zakup zabiorę ze sobą kuzyna lakiernika i kolegę mechanika. Do obu aut mam ponad 2 godziny jazdy ale są niedaleko siebie więc mogę obejrzeć oba egzemplarze jednego dnia. Czy należy zwrócić uwagę na jakieś dodatkowe elementy jeżeli chodzi o anglika?
Proszę o opinie co sądzicie o tych dwóch egzemplarzach. |
|
|
|
 |
Zuzia
Forumowicz
Auto: L200 2008 Pajero Sport 2013
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 15 razy Dołączył: 28 Gru 2009 Posty: 279 Skąd: Piła
|
Wysłany: 13-10-2016, 15:47
|
|
|
W teren bierz krótkiego , jak do turystyki i teren lajt to długi. Kupisz długiego i jazda w terenie cię wciągnie będziesz zaraz chciał zmienić. Krótszy rozstaw osi lepiej się sprawdza na wyjebach. Sam się przesiadałem z vitary długiej na krótką, ostatecznie i tak skończyłem na parchu ,błoto wciąga . |
_________________ pozdrawiam Paweł |
|
|
|
 |
|
|