Automatyczne domykanie szyb |
Autor |
Wiadomość |
krak
Forumowicz
Auto: Lancer 2.0 kombi sport 2004
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 18-06-2011, 22:39 Automatyczne domykanie szyb
|
|
|
Mobile czy ktoś z was ma w swoim Lancerku automatyczne domykanie szyb?. Próbowałem założyć moduł (dość rozbudowany sterowany + lub - ) w moim miśku ale niestety po tygodniu prób nic z tego nie wyszło. Rozmawiałem z człowiekiem który zakłada alarmy w Lancerkach i powiedział mi, że się nie da w naszych lancerkach założyć czegoś takiego. Nie chcę mi się w to wierzyć |
_________________ Jest ryzyko jest zabawa
 |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 18-06-2011, 22:43
|
|
|
Napisz co to dokładnie za moduł, ewentualnie wklej skan schematu podłączenia. |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 141 razy Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 12607 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 19-06-2011, 13:43
|
|
|
No ale to powinno być tak naprawdę dość proste. W sumie wydaje mi się że to wystarczył by prosty stycznik. Który po otrzymaniu prądu z centralnego zamka, wywoła podwójne wciśnięcie na przyciskach od domykania. Warunkiem było by zamknięcie samochodu do 30 sec po wyciągnięciu kluczyka ze stacyjki (prąd do domykania jest przez 30 sec od wyłączenia zapłonu).
Ja tam nie otwieram bo jest klima, fajniejsze jest raczej otwieranie z kluczyka, ale to trudniejsze by było. |
|
|
|
 |
sla
Forumowicz

Auto: Inne
Pomógł: 22 razy Dołączył: 27 Mar 2005 Posty: 2882 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 29-06-2011, 16:29
|
|
|
Nie jest to takie proste. Robiłem to w swoim lancerze i trzeba zamontować we wszystkich drzwiach osobne moduły. Nie da rady podpiąć się tylko pod moduł sterowania w drzwiach kierowcy. |
|
|
|
 |
krak
Forumowicz
Auto: Lancer 2.0 kombi sport 2004
|
Wysłany: 18-07-2011, 13:23
|
|
|
Nie mogę za chiny ludowe znaleźć teraz tego schematu (temat drążyłem jakieś dwa lata temu na elektrodzie a dopiero teraz przyszło mi do głowy żeby poruszyć na mitsumaniakach).
A czy kolega SLA może jakoś rozwinąć myśli- jakie moduły, może jakiś schemat, czy działa z pilota itp.) |
_________________ Jest ryzyko jest zabawa
 |
|
|
|
 |
sla
Forumowicz

Auto: Inne
Pomógł: 22 razy Dołączył: 27 Mar 2005 Posty: 2882 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 18-07-2011, 21:30
|
|
|
Instalował mi to importer alarmów.Zawdzięczałem to niekompetencji Mitcaru. Popsuł mi się czujnik ruchu.Fachowcy od alarmów byli tam niezależną firmą i wysłali mnie na drzewo tzn. do importera.Działało to z pilota alarmu przy zamykaniu samochodu. Pamiętam, że musiał w każdych dniach podczepiać jakiś dodatkowy moduł pod centralny zamek, który dawał impuls do zamykania szyb. |
|
|
|
 |
|