Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Automatyczne domykanie szyb
Autor Wiadomość
krak 
Forumowicz

Auto: Lancer 2.0 kombi sport 2004
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 18-06-2011, 22:39   Automatyczne domykanie szyb

Mobile czy ktoś z was ma w swoim Lancerku automatyczne domykanie szyb?. Próbowałem założyć moduł (dość rozbudowany sterowany + lub - ) w moim miśku ale niestety po tygodniu prób nic z tego nie wyszło. Rozmawiałem z człowiekiem który zakłada alarmy w Lancerkach i powiedział mi, że się nie da w naszych lancerkach założyć czegoś takiego. Nie chcę mi się w to wierzyć

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Wysłany: 18-06-2011, 22:43   

Napisz co to dokładnie za moduł, ewentualnie wklej skan schematu podłączenia.

krzychu 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 19-06-2011, 13:43   

No ale to powinno być tak naprawdę dość proste. W sumie wydaje mi się że to wystarczył by prosty stycznik. Który po otrzymaniu prądu z centralnego zamka, wywoła podwójne wciśnięcie na przyciskach od domykania. Warunkiem było by zamknięcie samochodu do 30 sec po wyciągnięciu kluczyka ze stacyjki (prąd do domykania jest przez 30 sec od wyłączenia zapłonu).

Ja tam nie otwieram bo jest klima, fajniejsze jest raczej otwieranie z kluczyka, ale to trudniejsze by było.

sla 
Forumowicz

Auto: Inne
Wysłany: 29-06-2011, 16:29   

Nie jest to takie proste. Robiłem to w swoim lancerze i trzeba zamontować we wszystkich drzwiach osobne moduły. Nie da rady podpiąć się tylko pod moduł sterowania w drzwiach kierowcy.

krak 
Forumowicz

Auto: Lancer 2.0 kombi sport 2004
Wysłany: 18-07-2011, 13:23   

Nie mogę za chiny ludowe znaleźć teraz tego schematu (temat drążyłem jakieś dwa lata temu na elektrodzie a dopiero teraz przyszło mi do głowy żeby poruszyć na mitsumaniakach).
A czy kolega SLA może jakoś rozwinąć myśli- jakie moduły, może jakiś schemat, czy działa z pilota itp.)

sla 
Forumowicz

Auto: Inne
Wysłany: 18-07-2011, 21:30   

Instalował mi to importer alarmów.Zawdzięczałem to niekompetencji Mitcaru. Popsuł mi się czujnik ruchu.Fachowcy od alarmów byli tam niezależną firmą i wysłali mnie na drzewo tzn. do importera.Działało to z pilota alarmu przy zamykaniu samochodu. Pamiętam, że musiał w każdych dniach podczepiać jakiś dodatkowy moduł pod centralny zamek, który dawał impuls do zamykania szyb.

Odpowiedz do tematu