|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
USB w ASXie |
Autor |
Wiadomość |
rafana
Nowy Forumowicz
Auto: ASX
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 10-04-2015, 10:44 USB w ASXie
|
|
|
Witam.
Mam ver Inform bez USB ale prawdopodobnie radio seryjne obsługuje USB.
Na tym filmiku jest pokazane jak to zrobić.
Czy ktoś może już instalował w swoim miśku ?
Oryginalne kable można kupić na allegro już za 100 zł, to troszkę za dużo jak za kabel USB z gniazdkiem.
Może ktoś wie jak zrobić sobie samemu takie złącze, albo jakiś schemat jak to połączyć ?
Mam dostęp do serwisu IT wiec kabli USB mam pełno
A co z gwarancją gdy będę robił przegląd, wymontować to ?
Dziękuje za pomoc. |
|
|
|
 |
marrok
Mitsumaniak

Auto: Poszukiwane :)
Pomógł: 9 razy Dołączył: 29 Maj 2009 Posty: 290 Skąd: Biegun Północny
|
Wysłany: 10-04-2015, 11:25
|
|
|
Włożysz kabel USB i będzie działać, sprawdzone, jedyne utrudnienie to wymontowanie radia.
Gwarancji nie powinieneś stracić, bo tylko wkładasz kabel do radia i nie ma to wpływu na auto, chyba że potniesz instalacje, uszkodzisz coś przy montażu, lub demontażu.
Jak znajdziesz kabel z pasująca końcówką to jesteś kozak to właśnie jest największym problem w całej zabawie, do wejścia pasuje niestandardowa końcówka dla tego kabel chodzi po 100 zł, nie ma zamiennika (przynajmniej nie znaleźliśmy go ze znajomym u którego był montowany).
Najłatwiej wyciągnąć kabel do schowka, tam z prawej strony u góry masz taką prostokątną wypukłość, nacinasz nożem i mocujesz gniazdo USB. To łatwiejszy sposób, do podłokietnika trzeba dużo kabla ciągnąć i rozbierać plastików. Nie wiem jak kabel jest zapleciony.
Jeżeli boisz się o gwarancję, kup kabel jedź do ASO włożą ci go, skasują ale nikt się czepiać nie będzie.
Ciekawostka, kabel USB na Alledrogo chodzi po 100, w serwisie min kilkaset zł |
_________________ zawsze z podniesionym czołem...
Rodzina:
Mitsubishi Mirage 1,5 12V 88' - był
Mitsubishi Galant 2,0 16V 97' - był |
|
|
|
 |
lobuzek
Forumowicz lobuzek

Auto: Honda Accord Tourer 2,0
Pomógł: 11 razy Dołączył: 15 Mar 2014 Posty: 576 Skąd: Tarnów
|
Wysłany: 18-04-2015, 21:25
|
|
|
Mam dokładnie takie samo radio w Lancerze i USB dołożyłem. Kabel od Hondy pasuje, na allegro po ok. 100 zł. Na forum Lancera jest o tym link i zdjęcia, wystarczy poszukać, Temat prosty i łatwy do ogarnięcia. |
|
|
|
 |
piecho
Nowy Forumowicz Kopytko
Auto: ASX 2013 1.6
|
Wysłany: 11-05-2015, 11:45
|
|
|
Koledzy, a ktoś wie gdzie podpina się moduł bluetooth? I jak ogólnie sprawdza się fabryczny bluetooth? Na aledrogo moduł 200, kierownica 300, chyba się skuszę bo wpienia brak możliwości normalnego korzystania z telefonu |
|
|
|
 |
tokyo
Forumowicz
Auto: evo 126p :)
Pomógł: 35 razy Dołączył: 11 Kwi 2010 Posty: 1224 Skąd: Zabrze
|
Wysłany: 13-05-2015, 22:36
|
|
|
Witam
Wyciagasz ramke i radio. Pod nim powinna byc kostka waska szeroka biala. Podpinasz do niej modul BT/USB oraz kabel USB. Sciagasz lampke i wkladasz do malej 3 pinowe/bialej kostki mikrofon. Wymieniasz kierownice lub dokladasz przyciski oraz sprawdzasz czy jest kabelek do przyciskow zestawu. Jezeli nie ma dokladasz i wszystko zaczyna dzialac
Powodzenia |
_________________ FB: Tokyo Dawid Mitlas
IG: tokyo.dawid
Nic nie jest wieczne moje evo 126p rowniez . |
|
|
|
 |
marcin.plonsk
Nowy Forumowicz
Auto: ASX 1.8 DID Intense 2013
|
Wysłany: 24-07-2015, 14:42
|
|
|
mi znowu potrzebna by była taka przejściówka do stacji androidowej usb męski >>>> takie wiejście żeńskie jak jest od oryginalnego wejścia w radiu (podłokietnik usb) żeby można by było podłączyć go pod kostkę która idzie do podłokietnika do wejscia usb. Tak to chyba powinno wyglądać. Ciężko wytłumaczyć Po prostu kostka od fabrycznego usb w podłokietniku jest teraz luzek i kabel od niej do usb żeńskiego od stacji androidowej |
|
|
|
 |
GreenSG
Nowy Forumowicz GreenSG
Auto: ASX 1.8 DiD Invite, 2011r.
|
Wysłany: 24-11-2015, 17:38
|
|
|
Koledzy, chciałbym podpiąć się pod wątek - mam ASXa 2011, już z gniazdem USB, ale bez BT i klawiszy sterujących telefonem na kierownicy.
Zastanawiam sięnad kupieniem używanej kierownicy i modułu BT (na Alle 350-400 zł), tylko nie jestem pewnien, czy to zadziała? Skoro mam USB, to czy podebnę dodatkowy moduł BT?
No i kwestia kiery - czy nie znając się na jej rozbiórce, ale będąc sprawnym manualnie dam radę samodzielnie? |
|
|
|
 |
lord_wiader
Nowy Forumowicz
Auto: ASX
|
Wysłany: 02-11-2016, 22:44 Re: USB w ASXie
|
|
|
rafana napisał/a: | Witam.
Mam ver Inform bez USB ale prawdopodobnie radio seryjne obsługuje USB.
Na tym filmiku jest pokazane jak to zrobić.
Czy ktoś może już instalował w swoim miśku ?
Oryginalne kable można kupić na allegro już za 100 zł, to troszkę za dużo jak za kabel USB z gniazdkiem.
Może ktoś wie jak zrobić sobie samemu takie złącze, albo jakiś schemat jak to połączyć ?
Mam dostęp do serwisu IT wiec kabli USB mam pełno
A co z gwarancją gdy będę robił przegląd, wymontować to ?
Dziękuje za pomoc. |
problem w tym, że ten kabel od strony radia jest zakończony wtyczką dość nietypową.
znalazłem coś takiego na olx za 80 zł
https://www.olx.pl/oferta...D5-IDiulyP.html |
|
|
|
 |
|
|