|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
chęć zakupu lancera evo 4 rs |
Autor |
Wiadomość |
LongR [Usunięty]
|
Wysłany: 26-03-2007, 10:53 chęć zakupu lancera evo 4 rs
|
|
|
witam mam na oku lancera evo 4 rs
jest on sprowadzony z japoni
ale jest do wymiany lewy przedni błotnik maska zderzak. no i może lampa..
chodzi też o zmiane wnętrza na lewą strone..
jakie są możliwości zrobienia tego w polsce i kto i gdzie by się tego podjął???
pozdrawiam LongR |
|
|
|
 |
Serek
Mitsumaniak

Auto: Grand Voyager Limited AWD
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 36 razy Dołączył: 17 Maj 2005 Posty: 1597 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 26-03-2007, 20:07
|
|
|
Jeżeli chodzi o lampy to nie masz wyboru - musisz wymienić na odpowiedniki przystosowane dla ruchu prawostronnego. Obie. Zresztą nie tylko lampy.
Jeżeli chodzi o zmianę przeznaczenia auta z LHD na RHD to ... nie napiszę nic, ponieważ nie będzie to fachowa opinia. Nic ponad to, że będziesz zmuszony szukać drugiego takiego Lancera na części. Z kierownicą po właściwej stronie oczywiście. |
|
 |
Tomas79 [Usunięty]
|
Wysłany: 27-03-2007, 12:59
|
|
|
przekładka wcale nie jest taka prosta jak sie wydaje zaczynając od drobnych elementów takich jak wycieraczki, fotele, kokpit, pedały kończąc czasem na przeróbkach komory silnika. Takie cos warto dooobrze przemysleć bo koszty czasem są większe niż sie wydaje.
Ja tez byłbym zainteresowany autem z japoni ale tu nie mam wyjścia bo chce Legnum VR4, a gdzie to zrobić - myslę ze nie ma problemu |
|
|
|
 |
Serek
Mitsumaniak

Auto: Grand Voyager Limited AWD
Pomógł: 36 razy Dołączył: 17 Maj 2005 Posty: 1597 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 28-03-2007, 15:10
|
|
|
Teoretycznie rzecz biorąc czeka Cię konstruowanie przedniej części pojazdu. Jeżeli nie zdecydujesz się na cięcie i spawanie to zmiana układu ściany grodziowej jest nie lada wyzwaniem. Zazwyczaj modele z dalekiego wschodu służą jedynie do przeszczepów organów. Koszt prawdopodobnie przekroczy wartość identycznego pojazdu przystosowanego do ruchu prawostronnego. Czy zatem warto? Tak, jeżeli czujesz się na siłach, jesteś cierpliwy, masz wolną gotówkę, warsztat do własnej dyspozycji, kilku osób z doświadczeniem i odpowiednią wiedzą. |
|
 |
puntspusy
Forumowicz

Auto: CBO SuperCharger i CSO
|
Wysłany: 30-03-2007, 06:59
|
|
|
jezdzi po polsce kilka skylinow z kierownica po prawej stronie przywiezionych z niemiec, nie wiem dokladnie jak ich wlasciciele to zrobili ze mogli te auta zarejestrowac bez zmiany kierownicy ale wydaje mi sie ze obejsciem sa wlasnie papiery tego auta ze jest z niemiec a nie z japoni czy UK, urzednik sie nie przyczepi, ciekaw jestem jak sie zalatwia sprawe z chlopakami na przegladzie, bo skoro skyline go przeszedl to dlaczegoby evo nie mogl, zagadkowe jest to dla mnie czy te skyliny jezdza legalnie jesli tak to kupilbym sobie evo z angli...
a jesli chodzi o przekladke to daj sobie z nia spokoj, ludzie maja problem z przerobieniem laguny czy omegi ktorych czesci sa dostepne, wiec z lancerem bym sobie odpuscil - jedna wielka rzezba bedzie |
_________________ too much of my life is spend on the weekend
byly:Trabant 601 kabrio homemade malowany sprayem, Trabant 601 od inwalidy z przyspawanym pretem do pedalu sprzegla, Wartburg 353 Kombi wlasnorecznie malowany, Wartburg 353 z szyberdachem, Biała Łada 2103 z wadliwa instalacja elektryczna, Mitsubishi Colt A150 z tylnym nadkolem przebitym przez amortyzator, VW Passat B2 Kombi diesel pieknie chodzil na oranzadzie, Mitsubishi Colt C50 dojechal i wrocil z UK, Laguna I RHD przerobiona na LHD, Fiat Uno z najglosniejszym tlumikiem swiata sprzedany osobie gluchoniemej, Mitsubishi Lancer CBO 4G92 -kompresor z mercedesa M62, Honda Civic EG5- zawor spotkal sie z tłokiem, Seiceto 900 sciagnalem opone z felgi bez zdejmowania kola, Nissan Almera 2,2 di, Lancer CSO -do teraz,Mitsubishi Colt 2008 do teraz |
|
|
|
 |
japas [Usunięty]
|
Wysłany: 01-04-2007, 01:05
|
|
|
Kup sobie , kup z Anglii. U nas w sprawach administracyjnych nawet niemożliwe jest możliwe. Tylko jak będziesz wyprzedzał ? Z prawej strony ? Jechałem ze znajomym prosto po sprowadzeniu Vauxhallem Astrą z Anglii. Po prostu męka.Co chwilę pytał się mnie czy może wyprzedzić bo on za cholerę nic nie widział ze swojego miejsca. Astra już po przekładce.Z tym samochodem nie ma większych problemów.Nie wiem jak jest z Mitsu. |
|
|
|
 |
|
|