|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Brak sygnału z radia MGN |
Autor |
Wiadomość |
Przemek87dk
Forumowicz
Auto: Mitsuboshi asx 1,6 mivec 117hk
Kraj/Country: Denmark
Dołączył: 25 Mar 2022 Posty: 84 Skąd: Budzislaw Koscielny i Jawor
|
Wysłany: 29-10-2023, 15:18 Brak sygnału z radia MGN
|
|
|
Witam. Jak w temacie brak sygnału w radiu. Po podlaczeniu aktywnego subwoofera byl dzwięk ale potem cos sie stalo I ten dzwiek znikł. Sygnał do suba wzielem z tylnych głośników jak w instrukcji. Sub i całą instalacje odlaczylem bo sie troche wystraszylem ze nie mam dzwięku w głośnikach. Więc radio działa ale nie ma dzwięku. Czy ktoś ma pomysł co sprawdzić? Jazda bez muzyki to nie to samo. Proszę o pomoc. Dodam że jak włączam zapłon to słychać lekkie pyknięcie w głośnikach wcześniej tego nie było |
_________________ Asx |
|
|
|
|
 |
Laknat
Forumowicz
Auto: ASM MY17
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 13 razy Dołączył: 27 Lis 2018 Posty: 429 Skąd: Polska
|
Wysłany: 29-10-2023, 18:42
|
|
|
Prawdopodobnie uwaliłeś końcówkę mocy w radiu. Tranzystory do wymiany. Każdy zakład RTV powinien Ci to ogarnąć. |
|
|
|
 |
Przemek87dk
Forumowicz
Auto: Mitsuboshi asx 1,6 mivec 117hk
Kraj/Country: Denmark
Dołączył: 25 Mar 2022 Posty: 84 Skąd: Budzislaw Koscielny i Jawor
|
Wysłany: 29-10-2023, 20:18
|
|
|
Dziękuję za odpowiedź. Sprawdzę jak znajdę jakiś blisko.
[ Dodano: 10-11-2023, 20:16 ]
Laknat też tak myślałem ale okazało się że jak grzebałem przy głośnikach z przodu a są wymienione na nowe to kable dotykały dzwi i robiły zwarcie. A stało się to od momentu jak chciałem podłączyć aktywny wzmacniacz i wziąść sygnal z głośników. Po tym jak się to stało było słychać dziwne dźwięki potem radio przestało grać ale wszystkie funkcje działały. Wymieniłem kable na trochę dłuższe bo były są krótkie i jak przykręciłem głośnik to go obróciłem a w ASX jest tak że dziura jest w kształcie trójkąta. Kable zaizolowalem i nie ma najmniejszego dziwnego dzwieku ani żadnych pyknięć.
Ps. Czy zna może ktoś z was jakiś przewód przejściówkę do radia MGN żeby podłączyć sygnał do aktywnego subwoofera alpine SWE-815. Po prostu nie chcę ciąć fabrycznej instalacji. Przy subwooferze są kable pod wyjscie rca cinch. |
_________________ Asx |
|
|
|
 |
|
|