Outlander III Ogólne - Kara dla mitsubishi za
Terex23 - 28-01-2017, 15:58 Temat postu: Kara dla mitsubishi za Dzisiaj doczytałem ze nasz producent dostanie karę za oszustwo w sprawie podawania złych wyników spalania. Coś w tym jest umnie pisało 9l a bierze 13l.
sla - 29-01-2017, 09:06
E tam myślałem, że jest odwrotnie,że zawyżają, niektórzy się chwalą ,że ich miśki spalają o wiele mniej niż podaje producent
tomoman - 29-01-2017, 14:40 Temat postu: Re: Kara dla mitsubishi za
Terex23 napisał/a: | Dzisiaj doczytałem ze nasz producent dostanie karę za oszustwo w sprawie podawania złych wyników spalania. Coś w tym jest umnie pisało 9l a bierze 13l. |
To dotyczy samochodów na rynek japoński - modele, które nie są dostępne na innych rynkach - i działo się w 2016 roku. Było to między innymi jedna z przyczyn wykupienia przez Nissana 34% udziałów i dofinansowania marki Mitsubishi. Spalanie zależy od wybranego trybu jazdy, stylu jazdy i warunków na drodze - mi średnia przy 3 tysiącach wychodzi 10L - w szczegółowych obliczeniach min 8L maks 12,5L (zima, korki).
rajan - 31-01-2017, 09:48
sla napisał/a: | E tam myślałem, że jest odwrotnie,że zawyżają, niektórzy się chwalą ,że ich miśki spalają o wiele mniej niż podaje producent |
Pokręciłeś, ale tylko troszkę
Spalają i owszem mniej, ale mniej niż podaje komputer pokładowy. Katalogowe spalanie można włożyć między bajki jak i u innych producentów.
|
|
|