|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Kara dla mitsubishi za |
Autor |
Wiadomość |
Terex23
Forumowicz
Auto: Outlander 3 2016
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 26 Lis 2016 Posty: 61 Skąd: Goczałkowice
|
Wysłany: 28-01-2017, 15:58 Kara dla mitsubishi za
|
|
|
Dzisiaj doczytałem ze nasz producent dostanie karę za oszustwo w sprawie podawania złych wyników spalania. Coś w tym jest umnie pisało 9l a bierze 13l. |
|
|
|
 |
sla
Forumowicz

Auto: Inne
Pomógł: 22 razy Dołączył: 27 Mar 2005 Posty: 2882 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 29-01-2017, 09:06
|
|
|
E tam myślałem, że jest odwrotnie,że zawyżają, niektórzy się chwalą ,że ich miśki spalają o wiele mniej niż podaje producent |
|
|
|
 |
tomoman
Forumowicz
Auto: Outlander III 2.0 CVT
|
Wysłany: 29-01-2017, 14:40 Re: Kara dla mitsubishi za
|
|
|
Terex23 napisał/a: | Dzisiaj doczytałem ze nasz producent dostanie karę za oszustwo w sprawie podawania złych wyników spalania. Coś w tym jest umnie pisało 9l a bierze 13l. |
To dotyczy samochodów na rynek japoński - modele, które nie są dostępne na innych rynkach - i działo się w 2016 roku. Było to między innymi jedna z przyczyn wykupienia przez Nissana 34% udziałów i dofinansowania marki Mitsubishi. Spalanie zależy od wybranego trybu jazdy, stylu jazdy i warunków na drodze - mi średnia przy 3 tysiącach wychodzi 10L - w szczegółowych obliczeniach min 8L maks 12,5L (zima, korki). |
|
|
|
 |
rajan
Forumowicz
Auto: Outlander III 2.2 DiD
Pomógł: 2 razy Dołączył: 06 Lip 2015 Posty: 416 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 31-01-2017, 09:48
|
|
|
sla napisał/a: | E tam myślałem, że jest odwrotnie,że zawyżają, niektórzy się chwalą ,że ich miśki spalają o wiele mniej niż podaje producent |
Pokręciłeś, ale tylko troszkę
Spalają i owszem mniej, ale mniej niż podaje komputer pokładowy. Katalogowe spalanie można włożyć między bajki jak i u innych producentów. |
|
|
|
 |
|
|