To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero III - 3.2DiD Problem z odpaleniem na niedużym mrozie

volvox_globator - 08-02-2017, 11:15
Temat postu: 3.2DiD Problem z odpaleniem na niedużym mrozie
Witam,
Dziś w nocy było -11 st. C. Auto nie chciało odpalić mimo wielokrotnego grzania świec przed próbą odpalenia. Jak już zagadał to na chwilę tylko po czym gasł.

Zapalił gdzieś po 10 próbie, po odpaleniu chodził nierówno (wrażenie jakby któryś "gar" nie pracował), bardzo słaba reakcja na gaz (nie wkręcał się na obroty). Leciał biały dym z rury wydechowej. Po kilku minutach wszystko się uspokoiło.
Gdzie szukać problemu?
Świece grzeją, rozrusznik dobrze "kręci". Nie wyrzuca błędów.

zbyszekm2 - 08-02-2017, 13:31

zamarzło paliwo
podgrzej filtr paliwa. Albo garaż.

Michał_PIII - 10-02-2017, 15:18

Sprawdź ręcznie świece czy działają, paliwo też może być ale raczej jak miałeś wrażenie że nie pracuje na wszystkich cylindrach to na tych co nie pracował pewnie nie działają świece. Popracował trochę i "dobiło" cylindry
Gryka1 - 07-02-2021, 08:31

Witam. U mnie re same objawy co u kolegi przy -12 . Wymieniłem rozrusznik, świece kręci dobrze paliwo dobre bp na tym.samym paliwie mam trafica stoi obok i odpala prawie ze ztrzała . Co może być z pajerakiem?
zbyszekm2 - 11-02-2021, 09:29

Gryka1 napisał/a:
Witam. U mnie re same objawy co u kolegi przy -12 . Wymieniłem rozrusznik, świece kręci dobrze paliwo dobre bp na tym.samym paliwie mam trafica stoi obok i odpala prawie ze ztrzała . Co może być z pajerakiem?

Prawdopodbonie pompa wtryskowa.
Zrób próbę, od + z aku pociągnij kabel bezpośrednio do świec żarowych, dotknij listwę łącząca świece i spróbuj odpalić.

Gryka1 - 15-02-2021, 15:07

Wielkie dzięki Zbyszku. To była uwalona świeca żarowa prawie ukręcona i na sztukę podłączona robiła zwarcie