To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[02-06]Lancer CS0 - Podświetlenie pokręteł nawiewu

sledz91 - 13-03-2017, 10:19
Temat postu: Podświetlenie pokręteł nawiewu
Witam. Prawdopodobnie przepaliła mi się część żarówek od podświetlenia pokręteł. Jak się do tego dobrać ? ;> Żadnych śrubek nie widzę czyli pewnie gdzieś będą kołki tylko fajnie by było wiedzieć gdzie żeby ich nie pourywać :) Może ma ktoś z was zdjęcie/rysunek z zaznaczonymi miejscami gdzie je można znaleźć ? :>
email_84 - 13-03-2017, 11:48

tu masz wszystko
https://www.youtube.com/watch?v=Jn0V0V2aUdw

pedropentagramo - 31-03-2017, 22:21

a gdzie we wroclawiu kupic te zarowki?
sledz91 - 01-04-2017, 23:08

Ja u siebie kupiłem w najzwyklejszym motoryzacyjnym. Wyjąłem żarówkę, pojechałem, pokazałem o jaką mi chodzi i dostałem. Za 2 ledowe zapłaciłem niecałe 5 zł, zwykłe to koszt chyba coś koło 1 zł za sztukę.
Wojti75 - 06-04-2017, 09:28
Temat postu: Re: Podświetlenie pokręteł nawiewu
sledz91 napisał/a:
Witam. Prawdopodobnie przepaliła mi się część żarówek od podświetlenia pokręteł. Jak się do tego dobrać ? ;> Żadnych śrubek nie widzę czyli pewnie gdzieś będą kołki tylko fajnie by było wiedzieć gdzie żeby ich nie pourywać :) Może ma ktoś z was zdjęcie/rysunek z zaznaczonymi miejscami gdzie je można znaleźć ? :>

Kolego poczytaj. Tu opisywaliśmy jak wymienić i jakie żarówki są potrzebne. Wątek kilka stron ale jestem pewny, że cos znajdziesz:
http://forum.mitsumaniaki...r=asc&start=135

p03 - 06-04-2017, 10:09

Dwa wkręty nad nawiewem odkręcasz, potem obudowę/daszek wyciągasz, jest na wcisk. Po zdjęciu jego, po bokach masz 4 wkręty, odkręcasz. Wyciągasz do siebie panel nawiewu. Następnie od tyłu odkręcasz 4 małe wkręty mocujące tylną część panelu. Płaskim wkrętakiem podważasz zaczepy na dłuższych bokach. Po rozpołowieniu masz dostęp do żaróweczek. Tam są T4 (10mm). Możesz kupić same żaróweczki niebieskie lub białe i przełożyć kapturki. Próbowałem ledów kilku różnych i tam wyjątkowo się nie sprawdzają, albo barwa brzydka, albo za jaskrawo...