Podświetlenie pokręteł nawiewu |
Autor |
Wiadomość |
sledz91
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Lancer CS0 2003 1,6
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 13-03-2017, 10:19 Podświetlenie pokręteł nawiewu
|
|
|
Witam. Prawdopodobnie przepaliła mi się część żarówek od podświetlenia pokręteł. Jak się do tego dobrać ? ;> Żadnych śrubek nie widzę czyli pewnie gdzieś będą kołki tylko fajnie by było wiedzieć gdzie żeby ich nie pourywać Może ma ktoś z was zdjęcie/rysunek z zaznaczonymi miejscami gdzie je można znaleźć ? :> |
|
|
|
 |
email_84
Nowy Forumowicz
Auto: lancer kombi sport 2,0
Pomógł: 1 raz Dołączył: 16 Mar 2016 Posty: 13 Skąd: Pabianice
|
|
|
|
 |
pedropentagramo
Nowy Forumowicz
Auto: lancer
|
Wysłany: 31-03-2017, 22:21
|
|
|
a gdzie we wroclawiu kupic te zarowki? |
|
|
|
 |
sledz91
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Lancer CS0 2003 1,6
|
Wysłany: 01-04-2017, 23:08
|
|
|
Ja u siebie kupiłem w najzwyklejszym motoryzacyjnym. Wyjąłem żarówkę, pojechałem, pokazałem o jaką mi chodzi i dostałem. Za 2 ledowe zapłaciłem niecałe 5 zł, zwykłe to koszt chyba coś koło 1 zł za sztukę. |
|
|
|
 |
Wojti75
Forumowicz
Auto: Lancer Kombi 1,6 2006
Pomógł: 2 razy Dołączył: 15 Sie 2012 Posty: 149 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 06-04-2017, 09:28 Re: Podświetlenie pokręteł nawiewu
|
|
|
sledz91 napisał/a: | Witam. Prawdopodobnie przepaliła mi się część żarówek od podświetlenia pokręteł. Jak się do tego dobrać ? ;> Żadnych śrubek nie widzę czyli pewnie gdzieś będą kołki tylko fajnie by było wiedzieć gdzie żeby ich nie pourywać Może ma ktoś z was zdjęcie/rysunek z zaznaczonymi miejscami gdzie je można znaleźć ? :> |
Kolego poczytaj. Tu opisywaliśmy jak wymienić i jakie żarówki są potrzebne. Wątek kilka stron ale jestem pewny, że cos znajdziesz:
http://forum.mitsumaniaki...r=asc&start=135 |
|
|
|
 |
p03
Forumowicz
Auto: CS_W 2.0 DOHC
|
Wysłany: 06-04-2017, 10:09
|
|
|
Dwa wkręty nad nawiewem odkręcasz, potem obudowę/daszek wyciągasz, jest na wcisk. Po zdjęciu jego, po bokach masz 4 wkręty, odkręcasz. Wyciągasz do siebie panel nawiewu. Następnie od tyłu odkręcasz 4 małe wkręty mocujące tylną część panelu. Płaskim wkrętakiem podważasz zaczepy na dłuższych bokach. Po rozpołowieniu masz dostęp do żaróweczek. Tam są T4 (10mm). Możesz kupić same żaróweczki niebieskie lub białe i przełożyć kapturki. Próbowałem ledów kilku różnych i tam wyjątkowo się nie sprawdzają, albo barwa brzydka, albo za jaskrawo... |
_________________ Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|