Outlander II Ogólne - Wymiana fabrycznego radia CD MP3
patryk_2212 - 17-08-2017, 08:58 Temat postu: Wymiana fabrycznego radia CD MP3 Czy ktoś ma doświadczenie z wymianą fabrycznego radia CD MP3 (bez ekranu LCD) z zestawem nagłośnienie Rockford na opcję z wyświetlaczem LCD? Czy po wymianie nie powinno być problemu z działaniem fabrycznego zestawu bluetooth? Osoby mające doświadczenie albo wiedzę proszę o ewentualnie polecenie takiego zestawu i kosztu wymiany
m4rud3r - 17-08-2017, 16:35
Poszukaj za pomocą wyszukiwarki MMCS. Znajdziesz temat o dołożeniu MMCSa zamiast zwykłego radioodtwarzacza.
grzesiopol - 23-08-2017, 15:37
Na początek jakie radio z wyświetlaczem cię interesuje? Starsze typu MMCS E-03,
czy nowsze typu W-11.
Jeżeli chodzi o samą wymianę to powinno być plug&play przy załozeniu, że masz radio wraz z kostkami, gps, montażami.
Koszt jest różny i zależy jak tanio sobie znajdziesz: musisz kupić radio wraz z ramką. MMCS typu E-0X z ramką możesz znaleźć już za 1500 zł, innych nie patrzyłem. Raczej unikaj radyjek na kartę SD ponieważ nie dostaniesz do nich map z wyjątkiem oryginałów w ASO (o koszt map nie pytaj bo zemdlejesz). Najlepiej kupić MMCSa z dyskiem twardym czyli E-01 do E-05 (oznaczenie fabryczne radia NR-261EM). Zakup takiego czegoś wiąże się z tym, że nie bedziesz miał wszystkich bajerów jakie posiadają nowoczesne radia, ale za to masz możliwość dokonywania ustawień niektórych funkcji w pojeździe. SW oryginalnym radyjku masz możliwość: słuchania radia, oglądania DVD (po wgraniu patcha również podczas jazdy), słuchania mp3 z płyt (tylko CD), nagrywania na HDD utworów z oryginalnych płyt audio i oczywiście nawigowania. To tyle z super możliwości.
Jeżeli nie zależy ci na oryginalności i lubisz wszelkiego rodzaju bajery w radiu to możesz sobie kupić chinola ale tutaj nie będę wypowiadał sie w tym temacie bo niektórzy znają moje zdanie na temat takiego sprzętu.
W dziale Lancer X (także ASX i Outlander II) masz kilka tematów o radyjkach, proponuje się z nimi najpierw zapoznać abyś znał wszystkie za i przeciw.
IrekOutek - 30-12-2017, 09:40 Temat postu: radio Witam
Mam system Rokforda z radiem na 6cd w moim Outlanderze z 2011,wzmacniacz na 2 wtyczki ,moduł Bluetooth i USB i chciałem zamontować takie radio jak w poście 1 tj dotykowe bez navi pochodzące z Outlandera III z 2015r.Po podłączeniu (oczywiście po odpięciu komunikacji CAN)radio działa tzn wyszukuje stacje,sterownie z kierownicy działa,jednak jest cisza w głosnikach.Jest możliwość takiego poprzepinania pinów w kostkach aby radio grało??
sławek s - 31-12-2017, 09:40
Samo radio nie wystarczy, u mnie był wymieniony jeszcze wzmacniacz na trzy wtyczki oraz nowy moduł bluetooth, teraz wszystko śmiga super, montował mi to wszystko kolega tokyo. ( wcześniej był chinol, i była padaczka)
[ Dodano: 31-12-2017, 09:47 ]
Dodam jeszcze że parowanie telefonu, teraz to przyjemność, wszystko odbywa się radiem bez poleceń głosowych
IrekOutek - 31-12-2017, 18:04
Dzieki za odpowiedz.Myślę jednak że jest jakiś sposób na odpalenie radia.Na HF mi nie zależy,potrzebuję tylko radio i USB.Myśle że skoro chinol pobudzi wzmacniacz,to i oryginalne radio Mitsu da rade.Może kolega Tokyo coś podpowie???
jacik - 09-01-2023, 16:25
Udało się zmusić radio do wydania głosu ?
Kupiłem nowe radio AA i normalnie gra ale jak odpale silnik to już tylko lekko szumi a mp3 i radio widać że smiga.
Darko_ols - 30-01-2023, 15:55
Cześć
Jestem na etapie zmiany fabrycznego standardowego radia CD/MP3 na MMCS E-03 i mam takie pytanie, mianowicie czy jest możliwy montaż MMCS w miejsce zwykłego radia bez montażu dedykowanego kosza ? Niestety kupiłem radio bez mocowania, a na znanych portalach aukcyjnych nie mogę nic znaleźć Jest jedynie nowy zestaw, ale cena ścina z nóg
DJ Fazi - 04-04-2023, 09:34
Spróbujcie podpytać użytkownika tokyo. Zjadł zęby na elektronice Outlandera.
|
|
|