Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Wymiana fabrycznego radia CD MP3
Autor Wiadomość
patryk_2212 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander II 2.0 D
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 17-08-2017, 08:58   Wymiana fabrycznego radia CD MP3

Czy ktoś ma doświadczenie z wymianą fabrycznego radia CD MP3 (bez ekranu LCD) z zestawem nagłośnienie Rockford na opcję z wyświetlaczem LCD? Czy po wymianie nie powinno być problemu z działaniem fabrycznego zestawu bluetooth? Osoby mające doświadczenie albo wiedzę proszę o ewentualnie polecenie takiego zestawu i kosztu wymiany :)

m4rud3r 
Forumowicz

Auto: Outlander II 2.4 Mivec 2010
Wysłany: 17-08-2017, 16:35   

Poszukaj za pomocą wyszukiwarki MMCS. Znajdziesz temat o dołożeniu MMCSa zamiast zwykłego radioodtwarzacza.

grzesiopol 
Mitsumaniak
prowadzący ;-)

Auto: CX4A, C51A
Wysłany: 23-08-2017, 15:37   

Na początek jakie radio z wyświetlaczem cię interesuje? Starsze typu MMCS E-03,

czy nowsze typu W-11.

Jeżeli chodzi o samą wymianę to powinno być plug&play przy załozeniu, że masz radio wraz z kostkami, gps, montażami.
Koszt jest różny i zależy jak tanio sobie znajdziesz: musisz kupić radio wraz z ramką. MMCS typu E-0X z ramką możesz znaleźć już za 1500 zł, innych nie patrzyłem. Raczej unikaj radyjek na kartę SD ponieważ nie dostaniesz do nich map z wyjątkiem oryginałów w ASO (o koszt map nie pytaj bo zemdlejesz). Najlepiej kupić MMCSa z dyskiem twardym czyli E-01 do E-05 (oznaczenie fabryczne radia NR-261EM). Zakup takiego czegoś wiąże się z tym, że nie bedziesz miał wszystkich bajerów jakie posiadają nowoczesne radia, ale za to masz możliwość dokonywania ustawień niektórych funkcji w pojeździe. SW oryginalnym radyjku masz możliwość: słuchania radia, oglądania DVD (po wgraniu patcha również podczas jazdy), słuchania mp3 z płyt (tylko CD), nagrywania na HDD utworów z oryginalnych płyt audio i oczywiście nawigowania. To tyle z super możliwości. :mrgreen:

Jeżeli nie zależy ci na oryginalności i lubisz wszelkiego rodzaju bajery w radiu to możesz sobie kupić chinola ale tutaj nie będę wypowiadał sie w tym temacie bo niektórzy znają moje zdanie na temat takiego sprzętu.

W dziale Lancer X (także ASX i Outlander II) masz kilka tematów o radyjkach, proponuje się z nimi najpierw zapoznać abyś znał wszystkie za i przeciw.
Poniżej moja trzodka:
2021 - Colt C58A, 2017 - Colt C51A Cabri/Super Top, 2016 - Lancer SB Ralliart, 2015 - MZ ETZ 150,
Było -2018-2018 - Galant E57/54, 2014 - 2019 Peugeot 206 SW 1,4 HDI, 2013 - 2016 Lancer 1,8 SB, 2013 - 2014 C66A 1,6 is dead, 2010 - 2013 Space Wagon 2,0 Motion Plus, 2004 - 2011 Carisma 1,9 GLTD, 2001 - 2004 Opel Vectra A 1.8, 1998 - 2001 Łada 2105, 1200 Belgijka, 1995 - 1998 Fiat 125p, 1500, 1993 - 1995 Fiat 126p, 600

IrekOutek 
Nowy Forumowicz

Auto: outlander
Wysłany: 30-12-2017, 09:40   radio

Witam
Mam system Rokforda z radiem na 6cd w moim Outlanderze z 2011,wzmacniacz na 2 wtyczki ,moduł Bluetooth i USB i chciałem zamontować takie radio jak w poście 1 tj dotykowe bez navi pochodzące z Outlandera III z 2015r.Po podłączeniu (oczywiście po odpięciu komunikacji CAN)radio działa tzn wyszukuje stacje,sterownie z kierownicy działa,jednak jest cisza w głosnikach.Jest możliwość takiego poprzepinania pinów w kostkach aby radio grało??

sławek s 
Nowy Forumowicz

Auto: outlander 2010 2,0 intens plus
Wysłany: 31-12-2017, 09:40   

Samo radio nie wystarczy, u mnie był wymieniony jeszcze wzmacniacz na trzy wtyczki oraz nowy moduł bluetooth, teraz wszystko śmiga super, montował mi to wszystko kolega tokyo. ( wcześniej był chinol, i była padaczka)

[ Dodano: 31-12-2017, 09:47 ]
Dodam jeszcze że parowanie telefonu, teraz to przyjemność, wszystko odbywa się radiem bez poleceń głosowych :lol:

IrekOutek 
Nowy Forumowicz

Auto: outlander
Wysłany: 31-12-2017, 18:04   

Dzieki za odpowiedz.Myślę jednak że jest jakiś sposób na odpalenie radia.Na HF mi nie zależy,potrzebuję tylko radio i USB.Myśle że skoro chinol pobudzi wzmacniacz,to i oryginalne radio Mitsu da rade.Może kolega Tokyo coś podpowie???

jacik 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander 2 lift 2010 140km
Wysłany: 09-01-2023, 16:25   

Udało się zmusić radio do wydania głosu ?

Kupiłem nowe radio AA i normalnie gra ale jak odpale silnik to już tylko lekko szumi a mp3 i radio widać że smiga.

Darko_ols 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Olutalder II lift
Wysłany: 30-01-2023, 15:55   

Cześć :)

Jestem na etapie zmiany fabrycznego standardowego radia CD/MP3 na MMCS E-03 i mam takie pytanie, mianowicie czy jest możliwy montaż MMCS w miejsce zwykłego radia bez montażu dedykowanego kosza ? Niestety kupiłem radio bez mocowania, a na znanych portalach aukcyjnych nie mogę nic znaleźć :( Jest jedynie nowy zestaw, ale cena ścina z nóg :?

DJ Fazi 
Mitsumaniak
Fan bulwarówek

Auto: był Outlander 2.0 DI-D
Wysłany: 04-04-2023, 09:34   

Spróbujcie podpytać użytkownika tokyo. Zjadł zęby na elektronice Outlandera.

Odpowiedz do tematu