Outlander III Ogólne - Trzy foteliki w drugim rzędzie
PrzemekA - 25-09-2017, 11:10 Temat postu: Trzy foteliki w drugim rzędzie Witam. Rozważam zakup nowego Outlandera i mam pytanie. Czy ktoś użytkuje samochód z trzema fotelikami w drugim rzędzie? Jak to się sprawdza? Bezproblemowo się mieszczą i jest bezpiecznie czy jest ciasno? Oczywiście niebyły by zapięte na isofix. Nie mam narazie możliwości sprawdzenia u sprzedawcy z moimi fotelikami.
sotart - 25-09-2017, 13:47
Raczej słabo, na tylnym siedzeniu jest po prostu za ciasno... ale chyba się da Sam jeszcze nie próbowałem:
http://mumcentral.com.au/...r-Car-Seats.jpg
Szczegóły :
http://mumcentral.com.au/...cross-the-back/
"Left: Infa Secure Cosi Compact, Centre: Britax Safe n Sound Compaq, Right: Britax Safe n Sound Trufix Isofix"
arokub - 25-09-2017, 15:29 Temat postu: Re: Trzy foteliki w drugim rzędzie
PrzemekA napisał/a: | Nie mam narazie możliwości sprawdzenia u sprzedawcy z moimi fotelikami. |
A to jest bardzo ważne, bo fotelik fotelikowi nierówny, szerokość siedziska może się bardzo różnić. Chyba, że bierzesz ewentualnie pod uwagę wymianę fotelików
rajan - 25-09-2017, 18:06
U mnie przy dwóch fotelikach, ciężko posadzić osobę bez fotelika jako tą trzecią, więc tym bardziej nie widzę możliwości zmieszczenia trzech fotelików.
artisan - 30-09-2017, 18:21
Koniecznie sprawdź przed zakupem czy zmieszczą się 3 foteliki. Osobiście bardzo wątpię, Ja mam dwoje dzieci i dwa foteliki i szczupła osoba bez fotelika musi niemal wcisnąć się na wcisk. Tak jak pisze rajan ja też nie widzę jednak możliwości zmieszczenia 3 fotelików.
Ma82 - 30-09-2017, 18:31
W Pajero IV już był problem z zapięciem, mimo iż mieściły się bez problemu. Ale układ 2 foteliki i osoba dorosła sprawdzał się świetnie.
W outlanderze 3 fotelików zwyczajnie nie zmieściłem. 2 fotelików i dorosłej osoby zresztą też nie.
Ale na jakiejś stronie Mitsubishi widziałem, że upchneli 3. Jeśli rozważasz kupno nowych fotelików, to pzapewne da się jakieś dopasować.
wielas - 20-01-2019, 09:48 Temat postu: Foteliki Witam
Po długich bojach znalazłam rozwiązanie trzech fotelików na tylnym siedzeniu w Outlanderze III. Mam trójkę dzieci córka 2 lata, syn 7 lat i druga córka 12 lat. Długo kombinowałem z rożnego rodzajami fotelików aż w końcu się udało. Mianowicie dla starszych dzieciaków siedzących po bokach kanapy przy oknach foteliki Concord Transformer 15-36kg (foteliki super mają płynną regulację dostosowaną do wieku dziecka. Na środek dla najmłodszej córki fotelik Maxi cosi mobi 9-25 kg (środkowy fotelik tyłem do jazdy ale jest sporo odsunięty do przodu od początku kanapy, więc dla starszych dzieci jest swobodny dostę do zapinania pasów.
Mam nadzieje że komuś tym wpisem pomogę:)
zazu_bas - 29-05-2020, 21:55
Witam.
Chciałbym zapytać o te rozwiązanie z 3 fotelikami.
Dzieciaki już podrosły i jak sobie teraz radzicie ?
przemo321 - 05-06-2020, 10:13
W Outlanderze nie założysz 3 "normalnych" folelików w 2 rzędzie siedzeń. Jeżeli dziecko nie ma wzrostu powyżej 150 cm, bezpieczniej i pewniej jest posadzenie dziecka w 3 rzędzie, innego wyjścia nie ma - chyba, że miejsce pasażera z przodu jest wolne. Ja mam dzieci 2, 7 i 9 lat i innego wyjścia nie mam.
kotakot - 07-06-2020, 17:33
W mnie nie ma opcji. Miejsce z tyłu na środku jest typowo miejscem na posadzenie teściowej jeśli nie chcesz żeby więcej z Tobą jeździła:-) Jeśli foteliki są niemowlęce to zmieścisz 2 z tyłu i chudą teściową w środku, jeśli są dla większych dzieci to chuda teściowa może i wsiądzie ale plastik fotelikow będzie się jej wrzynał w żebra...
Patras39 - 30-06-2020, 12:53
Jest możliwość zamontowania 3 fotelików na tylnej kanapie, tylko ciężko sie pasy wpina spora gimnastyka.
|
|
|