Trzy foteliki w drugim rzędzie |
Autor |
Wiadomość |
PrzemekA
Nowy Forumowicz
Auto: primera P12
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 25-09-2017, 11:10 Trzy foteliki w drugim rzędzie
|
|
|
Witam. Rozważam zakup nowego Outlandera i mam pytanie. Czy ktoś użytkuje samochód z trzema fotelikami w drugim rzędzie? Jak to się sprawdza? Bezproblemowo się mieszczą i jest bezpiecznie czy jest ciasno? Oczywiście niebyły by zapięte na isofix. Nie mam narazie możliwości sprawdzenia u sprzedawcy z moimi fotelikami. |
|
|
|
 |
sotart
Forumowicz
Auto: Colt Z30 + Outlander III
|
|
|
|
 |
arokub
Forumowicz
Auto: OIII
Pomógł: 2 razy Dołączył: 08 Mar 2017 Posty: 157 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 25-09-2017, 15:29 Re: Trzy foteliki w drugim rzędzie
|
|
|
PrzemekA napisał/a: | Nie mam narazie możliwości sprawdzenia u sprzedawcy z moimi fotelikami. |
A to jest bardzo ważne, bo fotelik fotelikowi nierówny, szerokość siedziska może się bardzo różnić. Chyba, że bierzesz ewentualnie pod uwagę wymianę fotelików |
|
|
|
 |
rajan
Forumowicz
Auto: Outlander III 2.2 DiD
Pomógł: 2 razy Dołączył: 06 Lip 2015 Posty: 416 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 25-09-2017, 18:06
|
|
|
U mnie przy dwóch fotelikach, ciężko posadzić osobę bez fotelika jako tą trzecią, więc tym bardziej nie widzę możliwości zmieszczenia trzech fotelików. |
|
|
|
 |
artisan
Forumowicz
Auto: był Lancer SB jest O III CVT
|
Wysłany: 30-09-2017, 18:21
|
|
|
Koniecznie sprawdź przed zakupem czy zmieszczą się 3 foteliki. Osobiście bardzo wątpię, Ja mam dwoje dzieci i dwa foteliki i szczupła osoba bez fotelika musi niemal wcisnąć się na wcisk. Tak jak pisze rajan ja też nie widzę jednak możliwości zmieszczenia 3 fotelików. |
_________________ Blog turystyczny
http://misienarowerze.blogspot.com/
Blog o małej Mitsu Bisi.
http://orzeszekzgabonu.blogspot.com/ |
|
|
|
 |
Ma82
Forumowicz
Auto: Outlander III CVT, G.Punto
Pomógł: 1 raz Dołączył: 24 Wrz 2016 Posty: 58 Skąd: Legionowo
|
Wysłany: 30-09-2017, 18:31
|
|
|
W Pajero IV już był problem z zapięciem, mimo iż mieściły się bez problemu. Ale układ 2 foteliki i osoba dorosła sprawdzał się świetnie.
W outlanderze 3 fotelików zwyczajnie nie zmieściłem. 2 fotelików i dorosłej osoby zresztą też nie.
Ale na jakiejś stronie Mitsubishi widziałem, że upchneli 3. Jeśli rozważasz kupno nowych fotelików, to pzapewne da się jakieś dopasować. |
|
|
|
 |
wielas
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsybisi Outlander
Kraj/Country: Portugal
|
Wysłany: 20-01-2019, 09:48 Foteliki
|
|
|
Witam
Po długich bojach znalazłam rozwiązanie trzech fotelików na tylnym siedzeniu w Outlanderze III. Mam trójkę dzieci córka 2 lata, syn 7 lat i druga córka 12 lat. Długo kombinowałem z rożnego rodzajami fotelików aż w końcu się udało. Mianowicie dla starszych dzieciaków siedzących po bokach kanapy przy oknach foteliki Concord Transformer 15-36kg (foteliki super mają płynną regulację dostosowaną do wieku dziecka. Na środek dla najmłodszej córki fotelik Maxi cosi mobi 9-25 kg (środkowy fotelik tyłem do jazdy ale jest sporo odsunięty do przodu od początku kanapy, więc dla starszych dzieci jest swobodny dostę do zapinania pasów.
Mam nadzieje że komuś tym wpisem pomogę:) |
_________________ wielas |
|
|
|
 |
zazu_bas
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer INSTYLE 2009 r.
|
Wysłany: 29-05-2020, 21:55
|
|
|
Witam.
Chciałbym zapytać o te rozwiązanie z 3 fotelikami.
Dzieciaki już podrosły i jak sobie teraz radzicie ? |
|
|
|
 |
przemo321
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Oultander III 2.2
|
Wysłany: 05-06-2020, 10:13
|
|
|
W Outlanderze nie założysz 3 "normalnych" folelików w 2 rzędzie siedzeń. Jeżeli dziecko nie ma wzrostu powyżej 150 cm, bezpieczniej i pewniej jest posadzenie dziecka w 3 rzędzie, innego wyjścia nie ma - chyba, że miejsce pasażera z przodu jest wolne. Ja mam dzieci 2, 7 i 9 lat i innego wyjścia nie mam. |
|
|
|
 |
kotakot
Forumowicz
Auto: był Lancer '07, jest 03 '19
|
Wysłany: 07-06-2020, 17:33
|
|
|
W mnie nie ma opcji. Miejsce z tyłu na środku jest typowo miejscem na posadzenie teściowej jeśli nie chcesz żeby więcej z Tobą jeździła:-) Jeśli foteliki są niemowlęce to zmieścisz 2 z tyłu i chudą teściową w środku, jeśli są dla większych dzieci to chuda teściowa może i wsiądzie ale plastik fotelikow będzie się jej wrzynał w żebra... |
|
|
|
 |
Patras39
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander III
|
Wysłany: 30-06-2020, 12:53
|
|
|
Jest możliwość zamontowania 3 fotelików na tylnej kanapie, tylko ciężko sie pasy wpina spora gimnastyka. |
|
|
|
 |
|