To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

ASX Techniczne - ASX 2010 uszkodzone lusterko kierowcy

szczypior77 - 03-12-2017, 16:12
Temat postu: ASX 2010 uszkodzone lusterko kierowcy
Witam,
dziś na parkingu ktoś rozwalił mi lusterko lewe (od kierowcy), prawdopodobnie jechał zbyt blisko jakby wyprzedzając auto.
Skutek: obudowa lusterka wisi na kablach, uszkodzona (wyłamana) jest metalowa częśc wewnątrz lusterka. Sterowanie lustrem działa prawidłowo.
Jest możliwość dokupienia samej części uszkodzonej (lub przełożenia z innego całego lustra)?
Tak by było najlepiej - lakier jest nienaruszony, obudowy plastikowe także.
Miał ktoś podobny przypadek?

mkm - 04-12-2017, 01:27

szczypior77, można rozbierać i wymieniać elementy, ale szybciej i prościej jest wymienić całe lusterko - nie bój się używanych - uważaj tylko na "angliki" :wink:

Podjedź z połamanym do jakiegoś spawacza - jak pękło "dobrze" i są wszystkie elementy to za piwo Ci to przyłapie w kilku miejscach, a Ty będziesz mógł na spokojnie szukać drugiego :wink:

szczypior77 - 07-12-2017, 08:17

Nie mam doświadczenia, szukam głównie przez Allegro. Znalazłem coś takiego:
http://allegro.pl/lewe-lu...7017881651.html
Wydaje się idealne.

Zna ktoś dostawcę - sklep Gra-pa z Łodzi?

mslim - 21-12-2017, 07:46

kolego i jak z tym lusterkiem zamiennikiem mitsu asx wyszło ? - mi autobus wczoraj urwał lewe i też wisi na drutach.
- pasuje to to ?
- skomplikowana wymiana ?

pozdr

ps rzadko zaglądam na forum bo przez 8 lat (od nowości) nic się nie dzieje z moim asx :)

szczypior77 - 09-08-2018, 10:47

Sorki za opóźnienie ale nie miałem dostępu.
Kupiłem za jakieś 300 PLN zamiennik. Serwis przełożył - nie mam szczęścia, nie umiem demontować plastików. Z tego co widziałem - demontaż plastiku głośników i mocowanie na 3 śrubach - banalne, podpięcie kostki. Przełożyłem osłonę lakierowaną - nie do końca spasowane ale pasuje
Przyznam, że teraz pozostałbym przy taśmie i krawatach - mocowanie było solidne a zamiennik ma lekkie luzy przez co lusterkiem "trzęsie" - dyskomfort przy spoglądaniu

mslim napisał/a:
kolego i jak z tym lusterkiem zamiennikiem mitsu asx wyszło ? - mi autobus wczoraj urwał lewe i też wisi na drutach.
- pasuje to to ?
- skomplikowana wymiana ?

pozdr

ps rzadko zaglądam na forum bo przez 8 lat (od nowości) nic się nie dzieje z moim asx :)

mslim - 25-10-2018, 07:48

Tak dla potomnych :)

- kupiłem uszkodzone oryginalne lusterko za 100 rozebrałem na części pierwsze, przełożyłem plastikową obudowę, nakładkę plastikową, szkiełko i wszystko działa i trzyma się jak nówka.
- obyło się bez rozbierania drzwi (kable i kostka były ok), potrzebny był ciepły dzień (elastyczność plastikowych zaczepów) i 1h zabawy.
pozdrawiam :)

regis70 - 09-11-2018, 12:39

Gdzie jeżeli można spytać?
Też bym chętnie kupił :/ moje lewe po złożeniu nie chce się rozłożyć.
Coś jakby silniczek działał tylko w jedna stronę, był zmieniany ale chyba coś było grzebane już w nim z tego co widzę.