Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
ASX 2010 uszkodzone lusterko kierowcy
Autor Wiadomość
szczypior77 
Forumowicz

Auto: ASX 1.8 DiD Intense
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 03-12-2017, 16:12   ASX 2010 uszkodzone lusterko kierowcy

Witam,
dziś na parkingu ktoś rozwalił mi lusterko lewe (od kierowcy), prawdopodobnie jechał zbyt blisko jakby wyprzedzając auto.
Skutek: obudowa lusterka wisi na kablach, uszkodzona (wyłamana) jest metalowa częśc wewnątrz lusterka. Sterowanie lustrem działa prawidłowo.
Jest możliwość dokupienia samej części uszkodzonej (lub przełożenia z innego całego lustra)?
Tak by było najlepiej - lakier jest nienaruszony, obudowy plastikowe także.
Miał ktoś podobny przypadek?

mkm 
Forumowicz

Auto: Colty
Wysłany: 04-12-2017, 01:27   

szczypior77, można rozbierać i wymieniać elementy, ale szybciej i prościej jest wymienić całe lusterko - nie bój się używanych - uważaj tylko na "angliki" :wink:

Podjedź z połamanym do jakiegoś spawacza - jak pękło "dobrze" i są wszystkie elementy to za piwo Ci to przyłapie w kilku miejscach, a Ty będziesz mógł na spokojnie szukać drugiego :wink:

szczypior77 
Forumowicz

Wysłany: 07-12-2017, 08:17   

Nie mam doświadczenia, szukam głównie przez Allegro. Znalazłem coś takiego:
http://allegro.pl/lewe-lu...7017881651.html
Wydaje się idealne.

Zna ktoś dostawcę - sklep Gra-pa z Łodzi?

mslim 
Nowy Forumowicz

Auto: asx 1.6 invite vw t6 caravelle
Wysłany: 21-12-2017, 07:46   

kolego i jak z tym lusterkiem zamiennikiem mitsu asx wyszło ? - mi autobus wczoraj urwał lewe i też wisi na drutach.
- pasuje to to ?
- skomplikowana wymiana ?

pozdr

ps rzadko zaglądam na forum bo przez 8 lat (od nowości) nic się nie dzieje z moim asx :)

szczypior77 
Forumowicz

Wysłany: 09-08-2018, 10:47   

Sorki za opóźnienie ale nie miałem dostępu.
Kupiłem za jakieś 300 PLN zamiennik. Serwis przełożył - nie mam szczęścia, nie umiem demontować plastików. Z tego co widziałem - demontaż plastiku głośników i mocowanie na 3 śrubach - banalne, podpięcie kostki. Przełożyłem osłonę lakierowaną - nie do końca spasowane ale pasuje
Przyznam, że teraz pozostałbym przy taśmie i krawatach - mocowanie było solidne a zamiennik ma lekkie luzy przez co lusterkiem "trzęsie" - dyskomfort przy spoglądaniu

mslim napisał/a:
kolego i jak z tym lusterkiem zamiennikiem mitsu asx wyszło ? - mi autobus wczoraj urwał lewe i też wisi na drutach.
- pasuje to to ?
- skomplikowana wymiana ?

pozdr

ps rzadko zaglądam na forum bo przez 8 lat (od nowości) nic się nie dzieje z moim asx :)

mslim 
Nowy Forumowicz

Auto: asx 1.6 invite vw t6 caravelle
  Wysłany: 25-10-2018, 07:48   

Tak dla potomnych :)

- kupiłem uszkodzone oryginalne lusterko za 100 rozebrałem na części pierwsze, przełożyłem plastikową obudowę, nakładkę plastikową, szkiełko i wszystko działa i trzyma się jak nówka.
- obyło się bez rozbierania drzwi (kable i kostka były ok), potrzebny był ciepły dzień (elastyczność plastikowych zaczepów) i 1h zabawy.
pozdrawiam :)

regis70 
Nowy Forumowicz

Auto: ASX
Wysłany: 09-11-2018, 12:39   

Gdzie jeżeli można spytać?
Też bym chętnie kupił :/ moje lewe po złożeniu nie chce się rozłożyć.
Coś jakby silniczek działał tylko w jedna stronę, był zmieniany ale chyba coś było grzebane już w nim z tego co widzę.

Odpowiedz do tematu