ASX 2010 uszkodzone lusterko kierowcy |
Autor |
Wiadomość |
szczypior77
Forumowicz
Auto: ASX 1.8 DiD Intense
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 03-12-2017, 16:12 ASX 2010 uszkodzone lusterko kierowcy
|
|
|
Witam,
dziś na parkingu ktoś rozwalił mi lusterko lewe (od kierowcy), prawdopodobnie jechał zbyt blisko jakby wyprzedzając auto.
Skutek: obudowa lusterka wisi na kablach, uszkodzona (wyłamana) jest metalowa częśc wewnątrz lusterka. Sterowanie lustrem działa prawidłowo.
Jest możliwość dokupienia samej części uszkodzonej (lub przełożenia z innego całego lustra)?
Tak by było najlepiej - lakier jest nienaruszony, obudowy plastikowe także.
Miał ktoś podobny przypadek? |
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
Auto: Colty
Pomógł: 187 razy Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 14126 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 04-12-2017, 01:27
|
|
|
szczypior77, można rozbierać i wymieniać elementy, ale szybciej i prościej jest wymienić całe lusterko - nie bój się używanych - uważaj tylko na "angliki"
Podjedź z połamanym do jakiegoś spawacza - jak pękło "dobrze" i są wszystkie elementy to za piwo Ci to przyłapie w kilku miejscach, a Ty będziesz mógł na spokojnie szukać drugiego |
|
|
|
 |
szczypior77
Forumowicz
|
|
|
|
 |
mslim
Nowy Forumowicz
Auto: asx 1.6 invite vw t6 caravelle
|
Wysłany: 21-12-2017, 07:46
|
|
|
kolego i jak z tym lusterkiem zamiennikiem mitsu asx wyszło ? - mi autobus wczoraj urwał lewe i też wisi na drutach.
- pasuje to to ?
- skomplikowana wymiana ?
pozdr
ps rzadko zaglądam na forum bo przez 8 lat (od nowości) nic się nie dzieje z moim asx |
|
|
|
 |
szczypior77
Forumowicz
|
Wysłany: 09-08-2018, 10:47
|
|
|
Sorki za opóźnienie ale nie miałem dostępu.
Kupiłem za jakieś 300 PLN zamiennik. Serwis przełożył - nie mam szczęścia, nie umiem demontować plastików. Z tego co widziałem - demontaż plastiku głośników i mocowanie na 3 śrubach - banalne, podpięcie kostki. Przełożyłem osłonę lakierowaną - nie do końca spasowane ale pasuje
Przyznam, że teraz pozostałbym przy taśmie i krawatach - mocowanie było solidne a zamiennik ma lekkie luzy przez co lusterkiem "trzęsie" - dyskomfort przy spoglądaniu
mslim napisał/a: | kolego i jak z tym lusterkiem zamiennikiem mitsu asx wyszło ? - mi autobus wczoraj urwał lewe i też wisi na drutach.
- pasuje to to ?
- skomplikowana wymiana ?
pozdr
ps rzadko zaglądam na forum bo przez 8 lat (od nowości) nic się nie dzieje z moim asx |
|
|
|
|
 |
mslim
Nowy Forumowicz
Auto: asx 1.6 invite vw t6 caravelle
|
Wysłany: 25-10-2018, 07:48
|
|
|
Tak dla potomnych
- kupiłem uszkodzone oryginalne lusterko za 100 rozebrałem na części pierwsze, przełożyłem plastikową obudowę, nakładkę plastikową, szkiełko i wszystko działa i trzyma się jak nówka.
- obyło się bez rozbierania drzwi (kable i kostka były ok), potrzebny był ciepły dzień (elastyczność plastikowych zaczepów) i 1h zabawy.
pozdrawiam |
|
|
|
 |
regis70
Nowy Forumowicz
Auto: ASX
|
Wysłany: 09-11-2018, 12:39
|
|
|
Gdzie jeżeli można spytać?
Też bym chętnie kupił :/ moje lewe po złożeniu nie chce się rozłożyć.
Coś jakby silniczek działał tylko w jedna stronę, był zmieniany ale chyba coś było grzebane już w nim z tego co widzę. |
|
|
|
 |
|