[02-06]Lancer CS0 - Lancer vii cs0 1.6 benzyna pytanie odnosnie wlewu i baku
Marcin33-100 - 31-01-2018, 13:09 Temat postu: Lancer vii cs0 1.6 benzyna pytanie odnosnie wlewu i baku Witam mam pytanie czy ktos moze wie jest roznica we wlewie oraz w zbiorniku paliwa miedzy wersja sedan a kombi ?silnik 1.6 benzyna rocznik 2004
konradod - 01-02-2018, 20:00
Z tego co wiem to jest to samo.
leoluke - 20-02-2018, 22:30
Cześć,
Podczepię się do tematu.
W środku wlewu paliwa mam taką zieloną gumę, jak na obrazku poniżej:
Czy dobrze mi się wydaje, że ta guma jest zniekształcona, czy może tak ma być? Czy jeśli jest zwichrowana, to może to być przyczyną jakiś problemów? Korek można zakręcić, ale zahacza o gumę i czuć, że ściska ją w dół przy dokręcaniu.
Pozdrawiam
Chudziutki VII - 28-02-2018, 19:21
dla mnie miało znaczenie bo wchodził syf do baku a wlew w tych lancerach to jest pięta ahilessa bo nie jest niczym osłonieta i cały syf z kola leci na rurze wlewu. U mnie się skończyło na tygodniowym postoju. Rura przegniła i do baku dostał się piach i woda = lancer umarł. Wyczyściłem bak, listwe z wtryskami nowe sitko na pompie w baku i czyszczenie przewodów. Oryginał tragednia ok 900 złoty tylko serwis dlatego założyłem rurę wlewu z lanosa koszt nowej 60 złoty. Przełożyłem stare końcówki wlewu wchodzące do baku dwie dziury przy korku i po problemie. Dlatego warto na to zwrócić uwagę zanim będzie za późno.
konradod - 01-03-2018, 15:02
Potwierdzam jak wyżej kolega Chudziutki napisał jak komuś przegnije wlew to lepiej pokombinować np z Lanosa bo potem kaplica. Też się przymieżam do wymiany.
czarny.marcin - 05-03-2018, 13:29
Chudziutki VII napisał/a: | Oryginał tragednia ok 900 złoty |
żadna tam tragedia , ja bym kupił bo zależy mi na samochodzie bez druciarstwa ,kupić w serwisie dodatkowo zabezpieczyć antykorozyjnie , jedna inwestycja i dożywocie w aucie a przynajmniej kolejne 10-15lat tyle co w tej chwili maja te samochody .
sla - 05-03-2018, 13:37
czarny.marcin napisał/a: | ja bym kupił bo zależy mi na samochodzie bez druciarstwa |
Jestem tego samego zdania
Cinek87 - 22-04-2018, 19:17
Może ktoś bardziej szczegółowo opisać jak zdemontować bak i przerobić wlew? Mnie również dopadł problem przegnitego wlewu. Czy przez przegnity wlew mógł zaciąć się pływak, bo nie pokazuje mi ostatnio poziomu paliwa i pistolet podczas tankowania co chwilę mi odbija.
Sal - 22-04-2018, 22:45
Pływak zacina się ze względu na zużycie, poszukaj pisałem kilka tematów niżej dlaczego się psuje i jak go naprawić.
Co do rury od lanosa to też jestem zainteresowany jakimś szerszym opisem, lanos ma zwykłą rurę z odpowietrzeniem, a u nas w miśku troszkę bardziej skomplikowanie to wygląda
Zajrzałem pod auto i widzę, że filozofii nie ma jednak dużej
|
|
|