To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[02-06]Lancer CS0 - [CS3A 1.6] głośniki seryjne przód.

Tygr - 19-05-2018, 09:58
Temat postu: [CS3A 1.6] głośniki seryjne przód.
Jaki jest rozmiar seryjnych głośników z przodu?
Jak głębokie głośniki można wsadzić bez większych przeróbek?

G0rd0n - 18-08-2018, 10:23

seryjnie 16cm p/n MR306819 lub MR301667 - notabene jest to taniocha o mocy ledwo 15W przy 4 Ohm.
A co do maksymalnej głębokości - jeśli już wymieniać (czyli poprawiać jakość brzmienia) - to najlepiej po pierwsze zająć się wygłuszeniem drzwi i zamontowaniem solidnej "podstawy" montażowej w postaci kosza na nowe głośniki. Dodatkowo do dyspozycji są dystanse (zwiększające głębokość) - czyli maks. głębokość powinna wynikać z przygotowania drzwi do montażu. Ostatecznie można dobrać z katalogu producentów audio to co dedykują do modelu auta.

łukasz_mb - 07-07-2020, 22:41

Halo Halo. Wepnę się w ten temat bo nie chce zakładać nowego. Mam kilka pytań i proszę o pomoc.
Kupiłem głośniki, kupiłem dystanse, wygłuszyłem drzwi i...

1 wie ktoś może jakie kable to plusy a jakie minusy? w drzwiach prawych jest zielony i czerwony kabel. w drzwiach lewych czerwono-biały i czerwono-niebieski.
2 kupiłem zestaw odseparowany a co za tym idzie chce zmienić tweetery. zestaw ten https://allegro.pl/oferta/audio-system-mx165evo-3ohm-25-wiecej-mocy-z-radia-7166222152
i teraz tak. fabryczne miały za sobą taką kostkę gdzie były wpinane (to chyba kondensator). jeśli mam tweetery ze zwrotnicą to mogę się wpiąć za tą kostką czy przed - w sensie uciąć ją czy nie.
3 jeśli jeśli chciałbym zostawić fabryczne tweetery to taki zestaw jak nowy woofer i stary tweeter ma w ogóle rację bytu?
proszę o pomoc. może ktoś coś doradzi.
od razu dodam że nie zamierzam ciągnąć kabli od woofera do przez drzwi do słupka. dla mnie to za dużo roboty

szczypior77 - 22-09-2020, 09:20

łukasz_mb napisał/a:
Halo Halo. Wepnę się w ten temat bo nie chce zakładać nowego. Mam kilka pytań i proszę o pomoc.
Kupiłem głośniki, kupiłem dystanse, wygłuszyłem drzwi i...

1 wie ktoś może jakie kable to plusy a jakie minusy? w drzwiach prawych jest zielony i czerwony kabel. w drzwiach lewych czerwono-biały i czerwono-niebieski.
2 kupiłem zestaw odseparowany a co za tym idzie chce zmienić tweetery. zestaw ten https://allegro.pl/oferta/audio-system-mx165evo-3ohm-25-wiecej-mocy-z-radia-7166222152
i teraz tak. fabryczne miały za sobą taką kostkę gdzie były wpinane (to chyba kondensator). jeśli mam tweetery ze zwrotnicą to mogę się wpiąć za tą kostką czy przed - w sensie uciąć ją czy nie.
3 jeśli jeśli chciałbym zostawić fabryczne tweetery to taki zestaw jak nowy woofer i stary tweeter ma w ogóle rację bytu?
proszę o pomoc. może ktoś coś doradzi.
od razu dodam że nie zamierzam ciągnąć kabli od woofera do przez drzwi do słupka. dla mnie to za dużo roboty

Cześć
Przymierzam się do podobnego zestawu,
Jak to gra? Jak zamontowałeś? Jak rozwiązane problemy z identyfikacją kabli?

Snail19 - 24-03-2021, 20:07

Witam
Podczepiam się pod temat, czy ktoś juz zamontowal te głosniki i czy duzo było roboty przy nich?

Mietek - 29-03-2021, 12:01

Snail19 napisał/a:
Witam
Podczepiam się pod temat, czy ktoś juz zamontowal te głosniki i czy duzo było roboty przy nich?

Bliżej piątku mogę Ci strzelić pare fotek jak to wygląda

Edit:

https://remhelper.ru/snyatie_i_ustanovka_dinamikov_akusticheskoj_sistemy