[CS3A 1.6] głośniki seryjne przód. |
Autor |
Wiadomość |
Tygr
Forumowicz

Auto: Lancer 2004 LPG
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 5 razy Dołączył: 27 Gru 2016 Posty: 245 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 19-05-2018, 09:58 [CS3A 1.6] głośniki seryjne przód.
|
|
|
Jaki jest rozmiar seryjnych głośników z przodu?
Jak głębokie głośniki można wsadzić bez większych przeróbek? |
_________________ My rifle is my best friend. It is my life. |
|
|
|
 |
G0rd0n
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer
|
Wysłany: 18-08-2018, 10:23
|
|
|
seryjnie 16cm p/n MR306819 lub MR301667 - notabene jest to taniocha o mocy ledwo 15W przy 4 Ohm.
A co do maksymalnej głębokości - jeśli już wymieniać (czyli poprawiać jakość brzmienia) - to najlepiej po pierwsze zająć się wygłuszeniem drzwi i zamontowaniem solidnej "podstawy" montażowej w postaci kosza na nowe głośniki. Dodatkowo do dyspozycji są dystanse (zwiększające głębokość) - czyli maks. głębokość powinna wynikać z przygotowania drzwi do montażu. Ostatecznie można dobrać z katalogu producentów audio to co dedykują do modelu auta. |
|
|
|
 |
łukasz_mb
Mitsumaniak
Auto: Lancer Kombi Sport 1.6 2007r.
|
Wysłany: 07-07-2020, 22:41
|
|
|
Halo Halo. Wepnę się w ten temat bo nie chce zakładać nowego. Mam kilka pytań i proszę o pomoc.
Kupiłem głośniki, kupiłem dystanse, wygłuszyłem drzwi i...
1 wie ktoś może jakie kable to plusy a jakie minusy? w drzwiach prawych jest zielony i czerwony kabel. w drzwiach lewych czerwono-biały i czerwono-niebieski.
2 kupiłem zestaw odseparowany a co za tym idzie chce zmienić tweetery. zestaw ten https://allegro.pl/oferta/audio-system-mx165evo-3ohm-25-wiecej-mocy-z-radia-7166222152
i teraz tak. fabryczne miały za sobą taką kostkę gdzie były wpinane (to chyba kondensator). jeśli mam tweetery ze zwrotnicą to mogę się wpiąć za tą kostką czy przed - w sensie uciąć ją czy nie.
3 jeśli jeśli chciałbym zostawić fabryczne tweetery to taki zestaw jak nowy woofer i stary tweeter ma w ogóle rację bytu?
proszę o pomoc. może ktoś coś doradzi.
od razu dodam że nie zamierzam ciągnąć kabli od woofera do przez drzwi do słupka. dla mnie to za dużo roboty |
|
|
|
 |
szczypior77
Forumowicz
Auto: ASX 1.8 DiD Intense
|
Wysłany: 22-09-2020, 09:20
|
|
|
łukasz_mb napisał/a: | Halo Halo. Wepnę się w ten temat bo nie chce zakładać nowego. Mam kilka pytań i proszę o pomoc.
Kupiłem głośniki, kupiłem dystanse, wygłuszyłem drzwi i...
1 wie ktoś może jakie kable to plusy a jakie minusy? w drzwiach prawych jest zielony i czerwony kabel. w drzwiach lewych czerwono-biały i czerwono-niebieski.
2 kupiłem zestaw odseparowany a co za tym idzie chce zmienić tweetery. zestaw ten https://allegro.pl/oferta/audio-system-mx165evo-3ohm-25-wiecej-mocy-z-radia-7166222152
i teraz tak. fabryczne miały za sobą taką kostkę gdzie były wpinane (to chyba kondensator). jeśli mam tweetery ze zwrotnicą to mogę się wpiąć za tą kostką czy przed - w sensie uciąć ją czy nie.
3 jeśli jeśli chciałbym zostawić fabryczne tweetery to taki zestaw jak nowy woofer i stary tweeter ma w ogóle rację bytu?
proszę o pomoc. może ktoś coś doradzi.
od razu dodam że nie zamierzam ciągnąć kabli od woofera do przez drzwi do słupka. dla mnie to za dużo roboty |
Cześć
Przymierzam się do podobnego zestawu,
Jak to gra? Jak zamontowałeś? Jak rozwiązane problemy z identyfikacją kabli? |
|
|
|
 |
Snail19
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Lancer VII
|
Wysłany: 24-03-2021, 20:07
|
|
|
Witam
Podczepiam się pod temat, czy ktoś juz zamontowal te głosniki i czy duzo było roboty przy nich? |
|
|
|
 |
Mietek
Forumowicz

Auto: cs9w, ea5a
Pomógł: 3 razy Dołączył: 16 Wrz 2012 Posty: 101 Skąd: Owsiska
|
|
|