To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero III - [3.5V6 GDI] Pompa hamulcowa

pm987 - 12-06-2018, 23:58
Temat postu: [3.5V6 GDI] Pompa hamulcowa
Ponieważ prawdopodobnie będę musiał kupić używaną pompę mam pytanie odnośnie pompy hamulcowej ABS do Pajero III 3.5 GDI Long.

Czy w modelach DiD i benzynowych montowane były takie same pompy? Widzę sporo ogłoszeń do DiD (oznaczenie MR569728) gdzie pompy wyglądają identycznie jak moja (na mojej nie mogę odczytać numeru).

Drugie pytanie - czy polecacie kogoś kto naprawia/regeneruje pompy hamulcowe i czy warto to robić?

Pozdrawiam

zbyszekm2 - 15-06-2018, 08:52
Temat postu: Re: Pompa hamulcowa
pm987 napisał/a:
Ponieważ prawdopodobnie będę musiał kupić używaną pompę mam pytanie odnośnie pompy hamulcowej ABS do Pajero III 3.5 GDI Long.

Czy w modelach DiD i benzynowych montowane były takie same pompy? Widzę sporo ogłoszeń do DiD (oznaczenie MR569728) gdzie pompy wyglądają identycznie jak moja (na mojej nie mogę odczytać numeru).

Drugie pytanie - czy polecacie kogoś kto naprawia/regeneruje pompy hamulcowe i czy warto to robić?

Pozdrawiam

Nie warto regenerować.
Pasują od DiD
Ale czesto na allegro sa zużyte silniczki w pompach.

pm987 - 20-10-2018, 10:53

Czym się różnią pompa hamulcowa ABS MR977461 (widziana także przeze mnie pod nazwami MR407202 i MN116391) od pompy MR569728? Dlaczego niektóre pompy mają inny rozstaw śrub mocujących do karoserii?

Pozdrawiam

Zakatek - 20-10-2018, 12:00

Kiedyś kupilem na allegro pompę hamulcową, nie po numerze tylko według błędnego opisu. Wyglądała podobnie, ale brakowało jej jednego czujnika. Tamta była do wersji bez esp. Nie wiem jak w tym przypadku, ale jak masz padniety stojan na silniczku pompki to regeneracja silniczka to koszt ok. 170zł, a silniczek z innej pompy bedzie pasował do Twojej.
pm987 - 24-10-2018, 10:29

Nie wiem czy padł silniczek. Objawy to twardy pedła hamulca, grzanie się hamulców nawet bez hamowania i zapalonych kilka kontrolek m.inn. od ABSu. Co ciekawe wczesniej miałem problem ze światłami z tyłu, było jakieś zwarcie w wiązce. Elektryk naprawił i wymienił kilka bezpieczników.

Czy to możliwe, że zwarcie uszkodziło pompę?

zbyszekm2 - 24-10-2018, 11:07

pm987 napisał/a:
Nie wiem czy padł silniczek. Objawy to twardy pedła hamulca, grzanie się hamulców nawet bez hamowania i zapalonych kilka kontrolek m.inn. od ABSu. Co ciekawe wczesniej miałem problem ze światłami z tyłu, było jakieś zwarcie w wiązce. Elektryk naprawił i wymienił kilka bezpieczników.

Czy to możliwe, że zwarcie uszkodziło pompę?

Jest mozliwe
Sprawdz jeszcze kostke haka