Pajero Sport - [2.5 TD] Kontrolka check engine
ambasador100 - 31-08-2018, 11:02 Temat postu: [2.5 TD] Kontrolka check engine Hej mam problem ze swoim Sportem 2,5 d 2004r, mianowicie zapala mi się kontrolka silnika
check engine. Wydaje się, że samochód działa dobrze - brak strat mocy, silnik normalnie chodzi, dobrze przyspiesza. Jeśli zgaszę silnik, check przestaje się świecić. Po odczekaniu i uruchomieniu silnika check nie świeci się, ale włącza się ponownie po krótkiej nieraz dłuższej jeździe. Byłem na diagnostyce na komputerze pokazuje błąd,, 52 PRESS CONT VGT. Proszę o pomoc kolegów, co może być przyczyną. Pozdrawiam
zbyszekm2 - 22-09-2018, 11:04 Temat postu: Re: Kontrolka check engine
ambasador100 napisał/a: | Hej mam problem ze swoim Sportem 2,5 d 2004r, mianowicie zapala mi się kontrolka silnika
check engine. Wydaje się, że samochód działa dobrze - brak strat mocy, silnik normalnie chodzi, dobrze przyspiesza. Jeśli zgaszę silnik, check przestaje się świecić. Po odczekaniu i uruchomieniu silnika check nie świeci się, ale włącza się ponownie po krótkiej nieraz dłuższej jeździe. Byłem na diagnostyce na komputerze pokazuje błąd,, 52 PRESS CONT VGT. Proszę o pomoc kolegów, co może być przyczyną. Pozdrawiam |
Wskazuje na błąd z pompy wtryskowej, Z boku pompy jest taki czujnik często on jest winny.
ambasador100 - 28-09-2018, 13:51
Dziękuje za odpowiedz, na pewno sprawdzę, a mogę prosić o numer tego czujnika.
|
|
|