Outlander I GEN Techniczne - Szyberdach - korozja elementów odpływu wody
Buszu - 09-03-2019, 17:53 Temat postu: Szyberdach - korozja elementów odpływu wody Siemano wszystkim, po ostatnich ulewach zauważyłem że LEJE się woda ze słupka od strony kierowcy okrutnie...ogólnie zacieki wewnątrz auta na szybie i takie tam... myślałem ze kanały odpływowe sie jakoś zatkały i przelewa się jakos.... odetkałem i znowu powtórka... rozebrałem troszkę podsufitki i okazało się że metalowy lejek do którego jest wpięty wąż odpływowy jest przeżarty rdzą... widać że to przyczyna I CO TU ZROBIĆ ??? robił to ktoś już ?? mam nadzieje że całości nie trzeba bedzie wymieniać...
udało się znaleźć w przystępnej cenie szyberdach i z tego co widzę chyba można zdemontować ten system odpływowy i wymienić tylko ten element z blachy. ciekawe czy uda się to bez konieczności wyciągania całego okienka. ;] dam znać jak poszło
Pozdro
[ Dodano: 10-03-2019, 21:29 ]
mam szyber z 2.4 wersji ale chyba bez różnicy.. powinien pasować
[ Dodano: 29-03-2019, 21:47 ]
A wiec tak. Sytuacja opanowana ! troszkę wygibasów ale ogarnięte, nic strasznego tylko długi pogodny dzień( ogarnąłem to w 2 dni bo test na myjni ciśnieniowej ) i działa !!! fotki opis prześle później bo pracocholizm.... pozdrooo
jaroo0 - 30-03-2019, 12:29
Obyło się bez zakupu szyberdachu? Czy nowa rurka gumowa w odpływ?
|
|
|