To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero III - spadające obroty

lukasz1991020 - 05-06-2019, 12:47
Temat postu: spadające obroty
witam wszystkich mam pewien problem z pajero 3,2 did automat
gdy silnik jest zimny wszystko działa normalnie ale gdy sie rozgrzeje to przy włączonej klimatyzacji na R lub D silnik dziwnie pracuje na wolnych obrotach czuć takie lekkie szarpanie całym samochodem i na obrotomierzu widać jak wskazówka lekko skacze i czasami silnik gaśnie na P i N wszystko jest normalnie. Gdy silnik ostygnie nie ma żadnych problemów aż do ponownego rozgrzania. Ktoś mi kiedyś mówił że może to być wina jakiegoś czujnika w pompie wtryskowej ale nie wiem dokładnie jakiego bardzo proszę o pomoc co może być przyczyną takiego zachowania

zbyszekm2 - 06-06-2019, 09:12
Temat postu: Re: spadające obroty
lukasz1991020 napisał/a:
witam wszystkich mam pewien problem z pajero 3,2 did automat
gdy silnik jest zimny wszystko działa normalnie ale gdy sie rozgrzeje to przy włączonej klimatyzacji na R lub D silnik dziwnie pracuje na wolnych obrotach czuć takie lekkie szarpanie całym samochodem i na obrotomierzu widać jak wskazówka lekko skacze i czasami silnik gaśnie na P i N wszystko jest normalnie. Gdy silnik ostygnie nie ma żadnych problemów aż do ponownego rozgrzania. Ktoś mi kiedyś mówił że może to być wina jakiegoś czujnika w pompie wtryskowej ale nie wiem dokładnie jakiego bardzo proszę o pomoc co może być przyczyną takiego zachowania

Albo czujnik na pompie, czasem pomaga wymiana PTS. A czasem trzeba robic pompe

lukasz1991020 - 06-06-2019, 21:16

Ten czujnik można wymienić samemu czy jest potrzebny specjalista do tego
zbyszekm2 - 11-06-2019, 07:49

lukasz1991020 napisał/a:
Ten czujnik można wymienić samemu czy jest potrzebny specjalista do tego

Samemu