|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
spadające obroty |
Autor |
Wiadomość |
lukasz1991020
Nowy Forumowicz
Auto: pajero
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 05-06-2019, 12:47 spadające obroty
|
|
|
witam wszystkich mam pewien problem z pajero 3,2 did automat
gdy silnik jest zimny wszystko działa normalnie ale gdy sie rozgrzeje to przy włączonej klimatyzacji na R lub D silnik dziwnie pracuje na wolnych obrotach czuć takie lekkie szarpanie całym samochodem i na obrotomierzu widać jak wskazówka lekko skacze i czasami silnik gaśnie na P i N wszystko jest normalnie. Gdy silnik ostygnie nie ma żadnych problemów aż do ponownego rozgrzania. Ktoś mi kiedyś mówił że może to być wina jakiegoś czujnika w pompie wtryskowej ale nie wiem dokładnie jakiego bardzo proszę o pomoc co może być przyczyną takiego zachowania |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 06-06-2019, 09:12 Re: spadające obroty
|
|
|
lukasz1991020 napisał/a: | witam wszystkich mam pewien problem z pajero 3,2 did automat
gdy silnik jest zimny wszystko działa normalnie ale gdy sie rozgrzeje to przy włączonej klimatyzacji na R lub D silnik dziwnie pracuje na wolnych obrotach czuć takie lekkie szarpanie całym samochodem i na obrotomierzu widać jak wskazówka lekko skacze i czasami silnik gaśnie na P i N wszystko jest normalnie. Gdy silnik ostygnie nie ma żadnych problemów aż do ponownego rozgrzania. Ktoś mi kiedyś mówił że może to być wina jakiegoś czujnika w pompie wtryskowej ale nie wiem dokładnie jakiego bardzo proszę o pomoc co może być przyczyną takiego zachowania |
Albo czujnik na pompie, czasem pomaga wymiana PTS. A czasem trzeba robic pompe |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
lukasz1991020
Nowy Forumowicz
Auto: pajero
|
Wysłany: 06-06-2019, 21:16
|
|
|
Ten czujnik można wymienić samemu czy jest potrzebny specjalista do tego |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 11-06-2019, 07:49
|
|
|
lukasz1991020 napisał/a: | Ten czujnik można wymienić samemu czy jest potrzebny specjalista do tego |
Samemu |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
|
|