To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander III Ogólne - Bagażnik na relingi

dannyboy - 31-01-2020, 15:46
Temat postu: Bagażnik na relingi
Cześć,

Próbuję odnaleźć jakieś informacje nt. bagażników na forum, ale bezskutecznie.
Mam oczywiście relingi, jak wielu z nas.

Polecają mi różni ludzie Thule, natomiast ta strona produktowa jest tak obszerna, że nie wiem od czego zacząć.

Szukam dobrego rozwiązania dla rowerów, ale na dach a nie na tył (to znam).
Polecicie coś? Co Wy macie?

Nie musi byćThule. Szukam czegośsprawdzonego.
Dzięki!

rajan - 31-01-2020, 16:41
Temat postu: Re: Bagażnik na relingi
dannyboy napisał/a:
Szukam dobrego rozwiązania dla rowerów, ale na dach a nie na tył (to znam).
Polecicie coś? Co Wy macie?

Nie musi byćThule. Szukam czegośsprawdzonego.
Dzięki!

Mam bagażnik na dachu (Thule). Nie jest łatwo zakładać rowery, szczególnie jak masz więcej niż dwa. Musisz się zaopatrzyć w dobre uchwyty rowerowe, tzn. takie które się łatwo i szybko zapina (też mam Thule).

Generalnie wybierasz sobie bagażnik jaki Ci się podoba i sprzedawca musi Ci dobrać odpowiednie mocowanie do relingów.

Polecam raczej sprawdzone marki (Thule, Mont Blanc) z uwagi na to, że nie ma problemów z wieloletnim użytkowaniem (nic się nie łamie, nie rdzewieje).

LysyG - 31-01-2020, 18:30

Witam
Rozumiem ze bagażnik na hak nie wchodzi w grę. Pytam bo osobiście takiego używam od zawsze i nie wyobrażam sobie wkładania rowerów na dach. Komfort jazdy z bagażnikiem na haku jest również nieporównywalny - praktycznie zapominasz o bagażniku i trzech ( w moim przypadku) rowerach.

dannyboy - 31-01-2020, 20:01

Problem polega na tym, że ten bagażnik na dach to landara wielka i nie mam gdzie jej specjalnie chować bo użytecznościowo super
LysyG - 31-01-2020, 20:06

dannyboy napisał/a:
Problem polega na tym, że ten bagażnik na dach to landara wielka i nie mam gdzie jej specjalnie chować bo użytecznościowo super

Chyba myślisz o bagażniku na hak. Thule ma bagażnik na hak składany.

dannyboy - 01-02-2020, 08:24

Mówisz o tym? https://www.youtube.com/watch?v=14CIfIVdBrs
LysyG - 01-02-2020, 09:57

Dokładnie tak. Ja mam swój Thule na 3 rowery od kilku lat i wtedy inżynierom i filozofom takie składane nawet się nie śniły :lol:
rajan - 01-02-2020, 20:34

LysyG napisał/a:
Dokładnie tak. Ja mam swój Thule na 3 rowery od kilku lat i wtedy inżynierom i filozofom takie składane nawet się nie śniły :lol:

Kiedyś widziałem taki otwierany na bok - wtedy był 100% dostęp do bagażnika. Tutaj to ułomne rozwiązanie, żeby po coś sięgnąć. Do rozpakowania, czy zapakowania samochodu trzeba to ustrojstwo zdjąć. No, ale przyjemność jazdy z tym jest bez porównania, do bagażnika dachowego :D

Trzeba wziąć niestety też pod uwagę, że nie zawsze da się zaparkować taki samochód nie utrudniając życia innym.

LysyG - 01-02-2020, 22:04

Przecież ten jest odchylany. Ja obecnie wożę swojego Thule na Smaxie i bez problemu z trzema rowerami odchylał go i otwieram klapę Smaxa, która jest dość duża.