Bagażnik na relingi |
Autor |
Wiadomość |
dannyboy
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Outlander III
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 31-01-2020, 15:46 Bagażnik na relingi
|
|
|
Cześć,
Próbuję odnaleźć jakieś informacje nt. bagażników na forum, ale bezskutecznie.
Mam oczywiście relingi, jak wielu z nas.
Polecają mi różni ludzie Thule, natomiast ta strona produktowa jest tak obszerna, że nie wiem od czego zacząć.
Szukam dobrego rozwiązania dla rowerów, ale na dach a nie na tył (to znam).
Polecicie coś? Co Wy macie?
Nie musi byćThule. Szukam czegośsprawdzonego.
Dzięki! |
|
|
|
 |
rajan
Forumowicz
Auto: Outlander III 2.2 DiD
Pomógł: 2 razy Dołączył: 06 Lip 2015 Posty: 416 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 31-01-2020, 16:41 Re: Bagażnik na relingi
|
|
|
dannyboy napisał/a: | Szukam dobrego rozwiązania dla rowerów, ale na dach a nie na tył (to znam).
Polecicie coś? Co Wy macie?
Nie musi byćThule. Szukam czegośsprawdzonego.
Dzięki! |
Mam bagażnik na dachu (Thule). Nie jest łatwo zakładać rowery, szczególnie jak masz więcej niż dwa. Musisz się zaopatrzyć w dobre uchwyty rowerowe, tzn. takie które się łatwo i szybko zapina (też mam Thule).
Generalnie wybierasz sobie bagażnik jaki Ci się podoba i sprzedawca musi Ci dobrać odpowiednie mocowanie do relingów.
Polecam raczej sprawdzone marki (Thule, Mont Blanc) z uwagi na to, że nie ma problemów z wieloletnim użytkowaniem (nic się nie łamie, nie rdzewieje). |
|
|
|
 |
LysyG
Forumowicz
Auto: Outlander 2020, 2,0 4WD
|
Wysłany: 31-01-2020, 18:30
|
|
|
Witam
Rozumiem ze bagażnik na hak nie wchodzi w grę. Pytam bo osobiście takiego używam od zawsze i nie wyobrażam sobie wkładania rowerów na dach. Komfort jazdy z bagażnikiem na haku jest również nieporównywalny - praktycznie zapominasz o bagażniku i trzech ( w moim przypadku) rowerach. |
|
|
|
 |
dannyboy
Forumowicz
|
Wysłany: 31-01-2020, 20:01
|
|
|
Problem polega na tym, że ten bagażnik na dach to landara wielka i nie mam gdzie jej specjalnie chować bo użytecznościowo super |
|
|
|
 |
LysyG
Forumowicz
|
Wysłany: 31-01-2020, 20:06
|
|
|
dannyboy napisał/a: | Problem polega na tym, że ten bagażnik na dach to landara wielka i nie mam gdzie jej specjalnie chować bo użytecznościowo super |
Chyba myślisz o bagażniku na hak. Thule ma bagażnik na hak składany. |
|
|
|
 |
dannyboy
Forumowicz
|
|
|
|
 |
LysyG
Forumowicz
|
Wysłany: 01-02-2020, 09:57
|
|
|
Dokładnie tak. Ja mam swój Thule na 3 rowery od kilku lat i wtedy inżynierom i filozofom takie składane nawet się nie śniły |
|
|
|
 |
rajan
Forumowicz
Auto: Outlander III 2.2 DiD
Pomógł: 2 razy Dołączył: 06 Lip 2015 Posty: 416 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 01-02-2020, 20:34
|
|
|
LysyG napisał/a: | Dokładnie tak. Ja mam swój Thule na 3 rowery od kilku lat i wtedy inżynierom i filozofom takie składane nawet się nie śniły |
Kiedyś widziałem taki otwierany na bok - wtedy był 100% dostęp do bagażnika. Tutaj to ułomne rozwiązanie, żeby po coś sięgnąć. Do rozpakowania, czy zapakowania samochodu trzeba to ustrojstwo zdjąć. No, ale przyjemność jazdy z tym jest bez porównania, do bagażnika dachowego
Trzeba wziąć niestety też pod uwagę, że nie zawsze da się zaparkować taki samochód nie utrudniając życia innym. |
|
|
|
 |
LysyG
Forumowicz
|
Wysłany: 01-02-2020, 22:04
|
|
|
Przecież ten jest odchylany. Ja obecnie wożę swojego Thule na Smaxie i bez problemu z trzema rowerami odchylał go i otwieram klapę Smaxa, która jest dość duża. |
|
|
|
 |
|