To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander III Ogólne - Podświetlenie nóg

quetra - 11-03-2020, 21:18
Temat postu: Podświetlenie nóg
Hej

Chciałem pochwalić się podświetleniem strefy nóg w moim Outlanderze.

Nastepnym krokiem będzie dodanie podświetlenia ziemii z boków auta przy otwartych drzwiach.

benicjusz - 16-04-2020, 16:19

Wiesz co?

Bez klimatycznej foty po zmroku jak świeci oraz bez tutaka jak to zrobiłeś ;)

to tak jak byś konfabulował :finga: :P

quetra - 28-10-2020, 00:41

O rany faktycznie :) dlatego brak komentarzy...

tak wyglada podswietlenie:

Przod:
http://quetra.com/mits/001.jpg
http://quetra.com/mits/002.jpg
http://quetra.com/mits/005.jpg

... i w bonusie zrobilem sobie podswietlenie schowka tylnego wraz z wyprowadzeniem 12V z zapalniczki (pod przetwornice na 230V)

http://quetra.com/mits/003.jpg

jezeli ktos bylby zainteresowany, w nastepnym poscie moge opisac proces instalacji (aczkolwiek nie ma tam zadnych niespodzianek...)

Brodzins - 29-10-2020, 20:49

Rany. A cóż to za lampy zamontowałeś? W sensie skąd, od czego?
Bo piorą mocno.

quetra - 01-11-2020, 22:41

Hej

a to chyba obrysówki LED sa o ile pamietam. Wybralem takie, bo sa bardzo plaskie i niewiele odstaja od plastikow dzieki temu nie musialem wiercic otworow. W rzeczywistosci nie swieca az tak mocno jak na zdjeciach (daja miekkie swiatlo, jedynie zrodlo swiatla jest widoczne). Normalnie bylyby tylko te z przodu przy stopach, ale w poprzednich autach robilem w takiej konfiguracji i jestem przyzwyczajony.

Brodzins - 03-11-2020, 07:21

quetra napisał/a:
Hej

a to chyba obrysówki LED sa o ile pamietam. Wybralem takie, bo sa bardzo plaskie i niewiele odstaja od plastikow dzieki temu nie musialem wiercic otworow. W rzeczywistosci nie swieca az tak mocno jak na zdjeciach (daja miekkie swiatlo, jedynie zrodlo swiatla jest widoczne). Normalnie bylyby tylko te z przodu przy stopach, ale w poprzednich autach robilem w takiej konfiguracji i jestem przyzwyczajony.

Nie musiałeś wiercić - czyli jak montaż wyglądał?
Przyklejone do plastiku i kabelek wierzchem na krótkim odcinku? - pytam o te na boku, w progach.

quetra - 06-01-2021, 20:37

no otwory pod kable i srubki trzymajace musialem wywiercic. nie musialem wyrąbywać dziur pod lampki (w poprzednim aucie mialem takie wpuszczane w plastiki i musialem wyciac prostakatne otwory. Te ledy sa superpłaskie. Wszystkie kable puscilem pod plastikami. Od lampki przy lusterku, przez słupki (trzeba dokładnie przyczepic bo tam sa chyba poduchy), i wewnatrz progów.
kamil508 - 24-02-2021, 11:52

Hey
masz jakieś aktualne zdjęcia bo tamte wygasły ?

a po co ciągnąłeś z lampki na suficie, nie lepiej bezpośrednio ze skrzynki bezpieczników ?

ja kupiłem 2 kolory, biały na otwarcie drzwi i czerwony podczas jazdy, w tym tygodniu montaż (ale w ASX)

Motylowaty - 12-03-2021, 21:45

kamil508 napisał/a:
Hey
masz jakieś aktualne zdjęcia bo tamte wygasły ?

a po co ciągnąłeś z lampki na suficie, nie lepiej bezpośrednio ze skrzynki bezpieczników ?

ja kupiłem 2 kolory, biały na otwarcie drzwi i czerwony podczas jazdy, w tym tygodniu montaż (ale w ASX)

Podbijam o zdjęcia i ew. instrukcję/opis montażu - interesują mnie nogi przód i tył i bagażnik.

quetra - 18-11-2021, 13:31

Hej

przepraszam za brak odzewu :( w weekend przygotuje jakis tekstowo / obrazkowy tutorial jak podlaczylem lampki. Generalnie podlaczylem sie do swiatelek przy lusterku i kable pociagnalem slupkami przy przedniej szybie ot i cala filozofia. :)

arepo - 25-11-2021, 21:13

serwus, ja też dołączam do koncertu życzeń z prośbą dodatkowo o namiar na te LEDy. Mnie potrzebne światło pod nogami z tyłu bo to miejsce pełni najczęściej rolę schowka. Czy macie jakieś wskazówki jak ogólnie zrobić więcej światła w kabinie? Mam złe doświadczenia z marnej jakości ledowymi zamiennikami żaróweczek do wnętrza (potwornie się grzeją, szlag je trafia, palą bezpieczniki)
Raffik - 15-12-2024, 19:53

Hejka ma ktoś jeszcze Jakis aktualny tutorial jak podświetlić nogi w aucie ? I jakie Ledy najlepiej kupić ?