Podświetlenie nóg |
Autor |
Wiadomość |
quetra
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Outlander III
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 11-03-2020, 21:18 Podświetlenie nóg
|
|
|
Hej
Chciałem pochwalić się podświetleniem strefy nóg w moim Outlanderze.
Nastepnym krokiem będzie dodanie podświetlenia ziemii z boków auta przy otwartych drzwiach. |
|
|
|
 |
benicjusz
Forumowicz
Auto: O III 2.2 DiD AT AWD
|
Wysłany: 16-04-2020, 16:19
|
|
|
Wiesz co?
Bez klimatycznej foty po zmroku jak świeci oraz bez tutaka jak to zrobiłeś
to tak jak byś konfabulował |
|
|
|
 |
quetra
Nowy Forumowicz
|
|
|
|
 |
Brodzins
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2016 2.0 Pb CVT
Pomógł: 4 razy Dołączył: 07 Sie 2018 Posty: 358 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 29-10-2020, 20:49
|
|
|
Rany. A cóż to za lampy zamontowałeś? W sensie skąd, od czego?
Bo piorą mocno. |
|
 |
quetra
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 01-11-2020, 22:41
|
|
|
Hej
a to chyba obrysówki LED sa o ile pamietam. Wybralem takie, bo sa bardzo plaskie i niewiele odstaja od plastikow dzieki temu nie musialem wiercic otworow. W rzeczywistosci nie swieca az tak mocno jak na zdjeciach (daja miekkie swiatlo, jedynie zrodlo swiatla jest widoczne). Normalnie bylyby tylko te z przodu przy stopach, ale w poprzednich autach robilem w takiej konfiguracji i jestem przyzwyczajony. |
|
|
|
 |
Brodzins
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2016 2.0 Pb CVT
Pomógł: 4 razy Dołączył: 07 Sie 2018 Posty: 358 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 03-11-2020, 07:21
|
|
|
quetra napisał/a: | Hej
a to chyba obrysówki LED sa o ile pamietam. Wybralem takie, bo sa bardzo plaskie i niewiele odstaja od plastikow dzieki temu nie musialem wiercic otworow. W rzeczywistosci nie swieca az tak mocno jak na zdjeciach (daja miekkie swiatlo, jedynie zrodlo swiatla jest widoczne). Normalnie bylyby tylko te z przodu przy stopach, ale w poprzednich autach robilem w takiej konfiguracji i jestem przyzwyczajony. |
Nie musiałeś wiercić - czyli jak montaż wyglądał?
Przyklejone do plastiku i kabelek wierzchem na krótkim odcinku? - pytam o te na boku, w progach. |
|
 |
quetra
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 06-01-2021, 20:37
|
|
|
no otwory pod kable i srubki trzymajace musialem wywiercic. nie musialem wyrąbywać dziur pod lampki (w poprzednim aucie mialem takie wpuszczane w plastiki i musialem wyciac prostakatne otwory. Te ledy sa superpłaskie. Wszystkie kable puscilem pod plastikami. Od lampki przy lusterku, przez słupki (trzeba dokładnie przyczepic bo tam sa chyba poduchy), i wewnatrz progów. |
|
|
|
 |
kamil508
Forumowicz
Auto: ASX 2011r 1.8 DiD 4WD 150KM
|
Wysłany: 24-02-2021, 11:52
|
|
|
Hey
masz jakieś aktualne zdjęcia bo tamte wygasły ?
a po co ciągnąłeś z lampki na suficie, nie lepiej bezpośrednio ze skrzynki bezpieczników ?
ja kupiłem 2 kolory, biały na otwarcie drzwi i czerwony podczas jazdy, w tym tygodniu montaż (ale w ASX) |
|
|
|
 |
Motylowaty
Nowy Forumowicz
Auto: Mitshubishi Outlander
|
Wysłany: 12-03-2021, 21:45
|
|
|
kamil508 napisał/a: | Hey
masz jakieś aktualne zdjęcia bo tamte wygasły ?
a po co ciągnąłeś z lampki na suficie, nie lepiej bezpośrednio ze skrzynki bezpieczników ?
ja kupiłem 2 kolory, biały na otwarcie drzwi i czerwony podczas jazdy, w tym tygodniu montaż (ale w ASX) |
Podbijam o zdjęcia i ew. instrukcję/opis montażu - interesują mnie nogi przód i tył i bagażnik. |
|
|
|
 |
quetra
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 18-11-2021, 13:31
|
|
|
Hej
przepraszam za brak odzewu w weekend przygotuje jakis tekstowo / obrazkowy tutorial jak podlaczylem lampki. Generalnie podlaczylem sie do swiatelek przy lusterku i kable pociagnalem slupkami przy przedniej szybie ot i cala filozofia. |
|
|
|
 |
arepo
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander III
|
Wysłany: 25-11-2021, 21:13
|
|
|
serwus, ja też dołączam do koncertu życzeń z prośbą dodatkowo o namiar na te LEDy. Mnie potrzebne światło pod nogami z tyłu bo to miejsce pełni najczęściej rolę schowka. Czy macie jakieś wskazówki jak ogólnie zrobić więcej światła w kabinie? Mam złe doświadczenia z marnej jakości ledowymi zamiennikami żaróweczek do wnętrza (potwornie się grzeją, szlag je trafia, palą bezpieczniki) |
|
|
|
 |
Raffik
Nowy Forumowicz Raffik
Auto: Outlander PHEV
Kraj/Country: Germany
|
Wysłany: 15-12-2024, 19:53
|
|
|
Hejka ma ktoś jeszcze Jakis aktualny tutorial jak podświetlić nogi w aucie ? I jakie Ledy najlepiej kupić ? |
|
|
|
 |
|