Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Podświetlenie nóg
Autor Wiadomość
quetra 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Outlander III
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 11-03-2020, 21:18   Podświetlenie nóg

Hej

Chciałem pochwalić się podświetleniem strefy nóg w moim Outlanderze.

Nastepnym krokiem będzie dodanie podświetlenia ziemii z boków auta przy otwartych drzwiach.

benicjusz 
Forumowicz

Auto: O III 2.2 DiD AT AWD
Wysłany: 16-04-2020, 16:19   

Wiesz co?

Bez klimatycznej foty po zmroku jak świeci oraz bez tutaka jak to zrobiłeś ;)

to tak jak byś konfabulował :finga: :P

quetra 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 28-10-2020, 00:41   

O rany faktycznie :) dlatego brak komentarzy...

tak wyglada podswietlenie:

Przod:
http://quetra.com/mits/001.jpg
http://quetra.com/mits/002.jpg
http://quetra.com/mits/005.jpg

... i w bonusie zrobilem sobie podswietlenie schowka tylnego wraz z wyprowadzeniem 12V z zapalniczki (pod przetwornice na 230V)

http://quetra.com/mits/003.jpg

jezeli ktos bylby zainteresowany, w nastepnym poscie moge opisac proces instalacji (aczkolwiek nie ma tam zadnych niespodzianek...)

Brodzins 
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2016 2.0 Pb CVT
Wysłany: 29-10-2020, 20:49   

Rany. A cóż to za lampy zamontowałeś? W sensie skąd, od czego?
Bo piorą mocno.

quetra 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 01-11-2020, 22:41   

Hej

a to chyba obrysówki LED sa o ile pamietam. Wybralem takie, bo sa bardzo plaskie i niewiele odstaja od plastikow dzieki temu nie musialem wiercic otworow. W rzeczywistosci nie swieca az tak mocno jak na zdjeciach (daja miekkie swiatlo, jedynie zrodlo swiatla jest widoczne). Normalnie bylyby tylko te z przodu przy stopach, ale w poprzednich autach robilem w takiej konfiguracji i jestem przyzwyczajony.

Brodzins 
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2016 2.0 Pb CVT
Wysłany: 03-11-2020, 07:21   

quetra napisał/a:
Hej

a to chyba obrysówki LED sa o ile pamietam. Wybralem takie, bo sa bardzo plaskie i niewiele odstaja od plastikow dzieki temu nie musialem wiercic otworow. W rzeczywistosci nie swieca az tak mocno jak na zdjeciach (daja miekkie swiatlo, jedynie zrodlo swiatla jest widoczne). Normalnie bylyby tylko te z przodu przy stopach, ale w poprzednich autach robilem w takiej konfiguracji i jestem przyzwyczajony.

Nie musiałeś wiercić - czyli jak montaż wyglądał?
Przyklejone do plastiku i kabelek wierzchem na krótkim odcinku? - pytam o te na boku, w progach.

quetra 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 06-01-2021, 20:37   

no otwory pod kable i srubki trzymajace musialem wywiercic. nie musialem wyrąbywać dziur pod lampki (w poprzednim aucie mialem takie wpuszczane w plastiki i musialem wyciac prostakatne otwory. Te ledy sa superpłaskie. Wszystkie kable puscilem pod plastikami. Od lampki przy lusterku, przez słupki (trzeba dokładnie przyczepic bo tam sa chyba poduchy), i wewnatrz progów.

kamil508 
Forumowicz

Auto: ASX 2011r 1.8 DiD 4WD 150KM
Wysłany: 24-02-2021, 11:52   

Hey
masz jakieś aktualne zdjęcia bo tamte wygasły ?

a po co ciągnąłeś z lampki na suficie, nie lepiej bezpośrednio ze skrzynki bezpieczników ?

ja kupiłem 2 kolory, biały na otwarcie drzwi i czerwony podczas jazdy, w tym tygodniu montaż (ale w ASX)

Motylowaty 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitshubishi Outlander
Wysłany: 12-03-2021, 21:45   

kamil508 napisał/a:
Hey
masz jakieś aktualne zdjęcia bo tamte wygasły ?

a po co ciągnąłeś z lampki na suficie, nie lepiej bezpośrednio ze skrzynki bezpieczników ?

ja kupiłem 2 kolory, biały na otwarcie drzwi i czerwony podczas jazdy, w tym tygodniu montaż (ale w ASX)

Podbijam o zdjęcia i ew. instrukcję/opis montażu - interesują mnie nogi przód i tył i bagażnik.

quetra 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 18-11-2021, 13:31   

Hej

przepraszam za brak odzewu :( w weekend przygotuje jakis tekstowo / obrazkowy tutorial jak podlaczylem lampki. Generalnie podlaczylem sie do swiatelek przy lusterku i kable pociagnalem slupkami przy przedniej szybie ot i cala filozofia. :)

arepo 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander III
Wysłany: 25-11-2021, 21:13   

serwus, ja też dołączam do koncertu życzeń z prośbą dodatkowo o namiar na te LEDy. Mnie potrzebne światło pod nogami z tyłu bo to miejsce pełni najczęściej rolę schowka. Czy macie jakieś wskazówki jak ogólnie zrobić więcej światła w kabinie? Mam złe doświadczenia z marnej jakości ledowymi zamiennikami żaróweczek do wnętrza (potwornie się grzeją, szlag je trafia, palą bezpieczniki)

Raffik 
Nowy Forumowicz
Raffik

Auto: Outlander PHEV
Kraj/Country: Germany
Wysłany: 15-12-2024, 19:53   

Hejka ma ktoś jeszcze Jakis aktualny tutorial jak podświetlić nogi w aucie ? I jakie Ledy najlepiej kupić ?

Odpowiedz do tematu