Outlander II GEN Techniczne - Przeróbka outlandera 5 osobowego na 7 osobowy.
Anczes - 30-03-2020, 12:13 Temat postu: Przeróbka outlandera 5 osobowego na 7 osobowy. Witam szanownych forumowiczów.
Jako ,że powiększa mi się rodzina postanowiłem zmienić auto na większe i padło na Outlandera II.
Zależało mi na aucie 7 osobowym, lecz po długich poszukiwaniach trafiłem na 5 osobowe w dobrym stanie. Pomyślałem - przetłoczenia na 3 rząd są więc dokupię ławkę, plastiki, pasy i przerobie na 7 osobowe.
Wszystko szło dobrze, fabryczne mocowania w podłodze są schowane pod blachą bagażnika, są wspawane a niema wywierconych otworów w blasze. Tak samo z gwintami pod pasy tylne.
Jedyny problem jaki napotkałem i nie potrafię go samodzielnie pokonać to mocowanie pasów od strony mechanizmu. Czy jest na forum ktoś kto dokonywał takiej przeróbki? Może ktoś z szanownych forumowiczów posiada zdjęcia tych mocowań, lewej i prawej strony?
kajos - 05-04-2020, 09:39
o jaki mechanizm tobie chodzi
jesli o benben zwijajacy to musza byc orginane mocowania i bebny
mocowane sa za oslonami tylnimi
Bizi78 - 05-04-2020, 10:55
Anczes napisał/a: | Może ktoś z szanownych forumowiczów posiada zdjęcia tych mocowań, lewej i prawej strony? |
Wydaje mi się, że żadnych dodatkowych mocowań pasów tam nie ma.
Tutaj masz screena z manuala.
Krzysiek 123 - 06-04-2020, 21:33
ja przerabiałem z 5na 7 osobowy
wszystko jest tylko się rozejrzyj
i kompletuj dokumety aby to ogarnąć prawnie
krawyy - 01-12-2020, 08:16 Temat postu: Mocowanie Pasów 3-go Rzędu Również podłączam się do tematu bo od jakiegoś czasu zachodzę w głowę gdzie podłączyć pasy pod plastikami
PiterRC - 02-12-2020, 15:56
Z tego co mi wiadomo nie da się już przerejestrować auta 5os na 7os. Nawet jeśli oryginalnie wyszedł z fabryki jako 7os ale został zarejestrowany na 5os to chyba od tego roku wszedł przepis który tego manewru zabrania. Tak powiedziano mi na stacji diagnostycznej jak szukałem dla siebie 7os.
krystianshoota - 03-12-2020, 08:32
Witam,
Przypomnę swój post z poniższego tematu:
https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=110810
Cytat: | W moim wypadku wyglądało to tak:
1. skompletowałem wszystkie potrzebne elementy aby dokonać transformacji,
2. znalazłem warsztat, który wystawi rachunek o zmianie pojazdu z ciężarowego na osobowy oraz 5 osobowy na 7 osobowy,
3. wykonałem badanie techniczne na Okręgowej Stacji Kontroli Pojazdów (czasem jest problem ze znalezieniem odpowiedniego diagnosty, który będzie chciał wykonać badanie i wprowadzić dokonane zmiany do systemu),
4. udałem się do wydziału komunikacji gdzie złożyłem wypełniony wniosek, rachunek z warsztatu, wynik badania diagnostycznego. Urzędnik wydrukował informację iż warsztat, który wystawił rachunek ma zgłoszone w działalności naprawy aut,
5. odebrałem nowy dowód rejestracyjny,
6. cieszę się jazdą 7 osobową osobówką, choć kupiłem 5 osobową ciężarówkę
|
Największy problem to był ze znalezieniem diagnosty Okręgowej Stacji Kontroli Pojazdów, który będzie chciał podjąć się wykonania badania technicznego i wprowadzić dokonane zmiany do systemu. W moim przypadku dopiero ósma stacja diagnostyczna potwierdziła, że można i zrobiła to.
PiterRC - 03-12-2020, 13:39
W którym roku to robiłeś?
krystianshoota - 03-12-2020, 21:51
W czerwcu 2018 roku, zrobiłem przeróbkę i pojechałem na najbliższą Okręgową Stację Kontroli Pojazdów - a tu problem, usłyszałem, że takich rzeczy już się nie robi, ze względów bezpieczeństwa jest zakazane. Podjechałem na inną OSKP i usłyszałem, że możliwe, jak będę miał rachunki z ASO na nowe elementy, które zostały zamontowane - oczywiście z obecnego roku, a na kolejnej, że muszę udać się do PIMOTu. Wróciłem do domu i zacząłem ponownie sprawdzać przepisy... wyglądało na to, że diagności nie są chętni wykonać formalności, a więc trzeba było pojeździć aby znaleźć takiego któremu się chce. No i znalazłem, obejrzał auto, porobił zdjęcia, przeprowadził badanie, wprowadził wszystko do systemu.
Gdyby nie to, że poniosłem wydatki i miałem już przeróbkę pewnie bym odpuścił - poświeciłem trochę czasu i paliwa i jest sukces - w urzędzie nie robili żadnych problemów.
PiterRC - 04-12-2020, 16:09
Dlatego wspomniałem ze od tego roku już się chyba nie da.
kajos - 04-12-2020, 19:36
jak ktos z Poznania to moge podac stacje gdzie ja to 3 lata temu robilem bez problemu
krystianshoota - 05-12-2020, 21:38
PiterRC napisał/a: | Dlatego wspomniałem ze od tego roku już się chyba nie da. |
Nie odbierz tego za atak, jednak poproszę o podstawę - co się zmieniło że się nie da?
PiterRC - 05-12-2020, 23:06
Może słabo to zabrzmi ale nie sprawdzałem podstawy prawnej tego co powiedział mi diagnosta na OSD. Po prostu szukałem już Outlandera który napewno ma w dowodzie wbite 7 miejsc. Myślę że wystarczy zwykły telefon zainteresowanego tematem do stacji diagnostyczne a tam uzyska najlepsze informacje.
DawidMitsu - 20-03-2024, 13:06
Witam wszystkich. Podłączę się do tematu przeróbki z 5 na 7 osób. Mam mitsu III i jak się okazało po zakupie nie za bardzo jest z tyłu miejsce na trójkę dziecie w tym jedno w foteliku i się przymierzam do przerobienia go na 7 osobowy. Czy ma ktoś z kolegów jakiś manual co jest potrzebne do przeróbki i jak montować? W Touranie udało mi się wykonać taklą transformację i od dłuższego czasu mam 7 osobowy. Technicznie to ogarnę ale potrzebuję wsparcia co jest potrzebne do takiej transformacji aby dobrze dobrać i dokupić wszystkie części.
Moody - 22-03-2024, 16:37
Outi III to nie ta parafia
Moje auto jest fabrycznie 7-miejscowe ale akurat mnie to zbyteczne i wymontowaem te siedzenia (zbędne 35kg balastu i mam schowek).
Outi II (i pokrewne) mają tę przypadłość, że tył lubi mocno przysiadać przy obciążeniu. Nie wiem jak z tym w III ale poza dodatkowymi
siedzeniami i pasami też pewno warto pomyśleć o silniejszych/dodatkowych sprężynach na tył.
|
|
|