To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander I GEN Techniczne - dołożenie turbo do Outlandera 2.0 136kM

adamoenoo - 20-07-2021, 10:21
Temat postu: dołożenie turbo do Outlandera 2.0 136kM
Witam serdecznie! Posiadam O1 z silnikiem 2.0 136kM i zastanawiam się nad dołożenie do tego silnika oryginalnej turbiny takiej jak jest w tych z silnikiem 201kM. Moje pytanie do ludzi bardziej w temacie to Czy posiadając cały osprzęt do tego czyli:kolektor wydechowy, turbo, ruru dolotowe,intercooler,obudowa filtra powietrza itd. bedzię efekt ??? czy to jest bardziej jakoś skomplikowane np . elektronicznie itp.????
ledziu - 20-07-2021, 11:43
Temat postu: Re: dołożenie turbo do Outlandera 2.0 136kM
adamoenoo napisał/a:
Witam serdecznie! Posiadam O1 z silnikiem 2.0 136kM i zastanawiam się nad dołożenie do tego silnika oryginalnej turbiny takiej jak jest w tych z silnikiem 201kM. Moje pytanie do ludzi bardziej w temacie to Czy posiadając cały osprzęt do tego czyli:kolektor wydechowy, turbo, ruru dolotowe,intercooler,obudowa filtra powietrza itd. bedzię efekt ??? czy to jest bardziej jakoś skomplikowane np . elektronicznie itp.????

Sprzedaj wersje n/a kup wersje turbo i na jej bazie coś sobie kombinuj. Opcja dołożenia turbo jest jak najbardziej do zrealizowania ale totalnie bez sensu.

Bzyk_R1 - 20-07-2021, 16:07

Jak wyżej. Sprzedaj wolnossaka i kup turbo. Najmniej bolesna droga.
roger18sx - 01-08-2021, 12:00

Ostatnio oglądałem dwie sztuki w okolicach Łańcuta, turbo z szwecji i 2.0 z lpg to poprostu tragedia.