[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Zamek centralny
gringo66 - 13-12-2021, 12:41 Temat postu: Zamek centralny Witam . Nie mogę zamknąć miska - jakby padła bateria w kluczyku . Bateria została wymieniona a problem pozostał . Miał ktoś podobny przypadek ?? Pozdrawiam
tyku - 15-12-2021, 11:10
Akumulator, klemy na akumulatorze, bezpiecznik na klemie plusowej, bezpiecznik w komorze silnika w skrzynce bezpiecznikowej (w żółtym plastiku)
gringo66 - 16-12-2021, 09:57
Tyku akumulator nowy z br. Klemy czyste . Najgorsze to ze to raz działa a raz nie . Dzień działa a na drugi może już nie zamykać . Z otwieraniem nie ma kłopotu .
tyku - 16-12-2021, 10:46
gringo66, Sprawdź działanie czujników drzwi
Mitsu_Gawlo - 13-03-2022, 21:30 Temat postu: Nie działa otwieranie kluczekiem U mnie sytuacja jest taka, że mogę bez problemu otwierać i zamykać drzwi zdalnie (przyciskami na kluczyku) i uruchamiać samochód, natomiast nie mogę otworzyć ani zamknąć drzwi kluczykiem mechanicznie, w drzwiach od strony kierowcy. Tutaj nic nie działa. Mam komplet dwóch kluczyków i dla obydwu jest tak samo. Nawet nie wiem od kiedy tak jest, ponieważ zwykle oczywiście obsługuję drzwi przyciskami kluczyka. Ostatnio odpinałem akumulator, aby go podładować. Czy spróbować odpiąć jeszcze raz akumulator i zresetować ustawienia? Czy jest szansa na jakieś proste rozwiązanie?
grzesiopol - 14-03-2022, 11:05
Rozbierz drzwi, wyczyść mechanizm, może spadło cięgło. Nie musisz odłączać akumulatora.
Mitsu_Gawlo - 19-03-2022, 15:45
grzesiopol napisał/a: | Rozbierz drzwi, wyczyść mechanizm, może spadło cięgło. Nie musisz odłączać akumulatora. |
Udało się w miarę prosto i bezkosztowo naprawić zamek. Wyskoczyła końcówka zespołu bębna zamka (4) z plastikowego elementu.
Dziękuję.
|
|
|