To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Colt - Ogólne - "Mitsubishi Colt" vs "VW Polo"

Anonymous - 23-04-2007, 23:23
Temat postu: "Mitsubishi Colt" vs "VW Polo"
Trochę tu i trochę tu.
Hubeeert - 23-04-2007, 23:49

Niestety znow Niemiec "papierowo" gora.
No i widac, ze forum mm nie czytaja :D

Hugo - 23-04-2007, 23:54

Polo wygląda nowocześniej niż Colt :mrgreen: A to dobre. Leżę i kwiczę. Te Polo prawie niczym nie różni się od poprzedniej generacji, czyli Foxa. Dalej kanciaste z zewnątrz i wewnątrz. A CAO jeszcze dzisiaj wygląda w miarę nowocześnie i wiele osób może pomyśleć, że jest nowszy niż w rzeczywistości. Chyba autor tego artykułu jeździ jakimś VW. Prawdopodobieństwo jest bardzo duże, bo naokoło pełno tego szmelcu. W dodatku stwierdzenie, że nie ma żadnej różnicy w cenie pomiędzy 1.3 i 1.6 jest dziwne. Wiadomo stan jest najważniejszy, ale na drugim miejscu silnik i później kolor. Wystarczy spojrzeć na Allegro.
Anonymous - 24-04-2007, 22:52

Hugo napisał/a:
Te Polo prawie niczym nie różni się od poprzedniej generacji, czyli Foxa

Nie, no bez przesady - między II a III generacją Polo stylistycznie jest prawdziwa przepaść.

Ale faktycznie, w polskich (a w zasadzie niemieckich) gazetach motoryzacyjnych jest provolkswagenowska propaganda. Np. w ostatnim Auto Świecie jest porównanie kompaktów. Nie muszę chyba pisać, że Golf pokonał tak nowiusieńkie samochody jak Auris czy Bravo i wygrał cały test :?

Hugo - 24-04-2007, 23:46

markus78 napisał/a:
Nie, no bez przesady - między II a III generacją Polo stylistycznie jest prawdziwa przepaść.
Z zewnątrz może tak, ale w środku nie zauważam.
Krzyzak - 25-04-2007, 09:41

to fakt - europejskie gazety promuja europejskie marki motoryzacyjne
taki niuans z tego artykulu to np. zawieszenie - napisali, ze Colt ma skomplikowane (jak na tamte czasy) i szybko sie zniszczy na polskich drogach - wiec minus, a polo ma prosta belke i bedzie pancerne (tak nie do konca) - wiec plus; TYMCZASEM!!! - gdy kiedys porownywali nowszego vw, ktory mial wlasnie wielowachaczowe tylne zawieszenie, to chwalili go za wiekszy komfort i trzymanie jezdni...

jak na moj gust i tak Colta zaskakujaco dobrze opisali :)

Anonymous - 25-04-2007, 16:52

Krzyzak napisał/a:
jak na moj gust i tak Colta zaskakujaco dobrze opisali :)

Posiadam też stary AŚ, w którym opisywany jest CA0 1.6 i muszę przyznać, że użyto praktycznie samych superlatyw. Widać Axel Springer to nie do końca tacy "faszyści" jak się wydaje :wink:
PS: Ale i tak VW jest najlepszy :twisted: :twisted: :twisted:

Anonymous - 25-04-2007, 16:57

dla mnie polo jest dużo w tyle za coltam wystarczy popatrzeć na silniki i wyposażenie colta a polo niema praktycznie nic ,jedynie z czym sie moge zgodzić to blacharka w VW jest można powiedzieć lepsza
Anonymous - 26-04-2007, 02:26

No mnie leczy zdanie"Przednie fotele są dobre tylko dla niezbyt potężnie zbudowanych kierowców"...gdyby zobaczyli mój brzuch to by zmienili zdanie...bo ja jakoś nie narzekam:D
Anonymous - 26-04-2007, 11:26

ale i tak uznali, że w colcie jak już się coś zepsuje to części eksploatacyjne, zaniedbania, albo źle wykonane naprawy i to mi się podoba :mrgreen:
karolgt - 26-04-2007, 14:04

te czesci ktore wymienili jako psujace sie w colcie wygladaja tak jakby juz nie mogli nic znależć, jezeli wada samochodu jest to ze po ~15 latach przecieraja sie w nim pokrowce no to nie jest to dobry argument.
Krzyzak - 26-04-2007, 15:44

no poniekad jest to pewna niedorobka, bo np. w CA jak i C5 i wczesniejszych sie fotele przecieraja, natomiast w wyzszych klasach (pisze na przykladzie swojego Galanta) i to w bardziej leciwych fotele wygladaja jak nowe (vide E3x czy nawet 20 letnie E1, ktore w wiekszosci nie wykazuja zuzycia tapicerki)
Anonymous - 26-04-2007, 19:20

Zaczne od tego, że jako auta dla siebie szukałam Forda KA, a dosłownie wczoraj kupiłam COLTa... Podczas poszukiwań w ogólne nie brałam pod uwagę VW Polo czy nie daj Boże GOLFA, których na naszych drogach kula się wiele... Szukałam auta, którego nie ma jeszcze żaden z moich znajomych, aby (jak to kobiety mają :lol: ) wyróżniać się z tłumu... :shock: Przez zupełny przypadek trafiłam na COLTa i ...jest super!
Wszystkie Polówki mogą się schować.... Mój COLCIK jest z 97 i nie widać na nim żadnych wymienionych w atrykule "Częstych usterek" :!:
Zresztą, gdy kupowałam pierwsze auto i porównywałam wnętrza to żaden VW mi się nie podobał i ..kupiłam FORDa MONDEO...
Powiem Wam Wszystko tylko nie... Volkswagen :butthead:

Jogurt - 26-04-2007, 22:40

to jest nowy nr ? ma ktos jeszcze inne nr auta swiata w ktorych jest opisane cao? jesli moze to niech poda numery
Anonymous - 29-04-2007, 21:02

to jest "motor" Nr17/18 23-30.04.2007

ogolnie niby pisza lepiej o polo ale naglowek na pierwszej stronie mowi jednoznacznie "Niezawodny Colt czy dobrze wykonane Polo" i wszystko jasne :)