Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
"Mitsubishi Colt" vs "VW Polo"
Autor Wiadomość
pudel
[Usunięty]

Wysłany: 23-04-2007, 23:23   "Mitsubishi Colt" vs "VW Polo"

Trochę tu i trochę tu.

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 23-04-2007, 23:49   

Niestety znow Niemiec "papierowo" gora.
No i widac, ze forum mm nie czytaja :D

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 23-04-2007, 23:54   

Polo wygląda nowocześniej niż Colt :mrgreen: A to dobre. Leżę i kwiczę. Te Polo prawie niczym nie różni się od poprzedniej generacji, czyli Foxa. Dalej kanciaste z zewnątrz i wewnątrz. A CAO jeszcze dzisiaj wygląda w miarę nowocześnie i wiele osób może pomyśleć, że jest nowszy niż w rzeczywistości. Chyba autor tego artykułu jeździ jakimś VW. Prawdopodobieństwo jest bardzo duże, bo naokoło pełno tego szmelcu. W dodatku stwierdzenie, że nie ma żadnej różnicy w cenie pomiędzy 1.3 i 1.6 jest dziwne. Wiadomo stan jest najważniejszy, ale na drugim miejscu silnik i później kolor. Wystarczy spojrzeć na Allegro.

markus78
[Usunięty]

Wysłany: 24-04-2007, 22:52   

Hugo napisał/a:
Te Polo prawie niczym nie różni się od poprzedniej generacji, czyli Foxa

Nie, no bez przesady - między II a III generacją Polo stylistycznie jest prawdziwa przepaść.

Ale faktycznie, w polskich (a w zasadzie niemieckich) gazetach motoryzacyjnych jest provolkswagenowska propaganda. Np. w ostatnim Auto Świecie jest porównanie kompaktów. Nie muszę chyba pisać, że Golf pokonał tak nowiusieńkie samochody jak Auris czy Bravo i wygrał cały test :?

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 24-04-2007, 23:46   

markus78 napisał/a:
Nie, no bez przesady - między II a III generacją Polo stylistycznie jest prawdziwa przepaść.
Z zewnątrz może tak, ale w środku nie zauważam.

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 25-04-2007, 09:41   

to fakt - europejskie gazety promuja europejskie marki motoryzacyjne
taki niuans z tego artykulu to np. zawieszenie - napisali, ze Colt ma skomplikowane (jak na tamte czasy) i szybko sie zniszczy na polskich drogach - wiec minus, a polo ma prosta belke i bedzie pancerne (tak nie do konca) - wiec plus; TYMCZASEM!!! - gdy kiedys porownywali nowszego vw, ktory mial wlasnie wielowachaczowe tylne zawieszenie, to chwalili go za wiekszy komfort i trzymanie jezdni...

jak na moj gust i tak Colta zaskakujaco dobrze opisali :)

markus78
[Usunięty]

Wysłany: 25-04-2007, 16:52   

Krzyzak napisał/a:
jak na moj gust i tak Colta zaskakujaco dobrze opisali :)

Posiadam też stary AŚ, w którym opisywany jest CA0 1.6 i muszę przyznać, że użyto praktycznie samych superlatyw. Widać Axel Springer to nie do końca tacy "faszyści" jak się wydaje :wink:
PS: Ale i tak VW jest najlepszy :twisted: :twisted: :twisted:

damianrally
[Usunięty]

Wysłany: 25-04-2007, 16:57   

dla mnie polo jest dużo w tyle za coltam wystarczy popatrzeć na silniki i wyposażenie colta a polo niema praktycznie nic ,jedynie z czym sie moge zgodzić to blacharka w VW jest można powiedzieć lepsza

Czerwien
[Usunięty]

Wysłany: 26-04-2007, 02:26   

No mnie leczy zdanie"Przednie fotele są dobre tylko dla niezbyt potężnie zbudowanych kierowców"...gdyby zobaczyli mój brzuch to by zmienili zdanie...bo ja jakoś nie narzekam:D

Ficu865
[Usunięty]

Wysłany: 26-04-2007, 11:26   

ale i tak uznali, że w colcie jak już się coś zepsuje to części eksploatacyjne, zaniedbania, albo źle wykonane naprawy i to mi się podoba :mrgreen:

karolgt 
moderator

Auto: Lexus GS430 V8
Wysłany: 26-04-2007, 14:04   

te czesci ktore wymienili jako psujace sie w colcie wygladaja tak jakby juz nie mogli nic znależć, jezeli wada samochodu jest to ze po ~15 latach przecieraja sie w nim pokrowce no to nie jest to dobry argument.

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 26-04-2007, 15:44   

no poniekad jest to pewna niedorobka, bo np. w CA jak i C5 i wczesniejszych sie fotele przecieraja, natomiast w wyzszych klasach (pisze na przykladzie swojego Galanta) i to w bardziej leciwych fotele wygladaja jak nowe (vide E3x czy nawet 20 letnie E1, ktore w wiekszosci nie wykazuja zuzycia tapicerki)

Iwi
[Usunięty]

Wysłany: 26-04-2007, 19:20   

Zaczne od tego, że jako auta dla siebie szukałam Forda KA, a dosłownie wczoraj kupiłam COLTa... Podczas poszukiwań w ogólne nie brałam pod uwagę VW Polo czy nie daj Boże GOLFA, których na naszych drogach kula się wiele... Szukałam auta, którego nie ma jeszcze żaden z moich znajomych, aby (jak to kobiety mają :lol: ) wyróżniać się z tłumu... :shock: Przez zupełny przypadek trafiłam na COLTa i ...jest super!
Wszystkie Polówki mogą się schować.... Mój COLCIK jest z 97 i nie widać na nim żadnych wymienionych w atrykule "Częstych usterek" :!:
Zresztą, gdy kupowałam pierwsze auto i porównywałam wnętrza to żaden VW mi się nie podobał i ..kupiłam FORDa MONDEO...
Powiem Wam Wszystko tylko nie... Volkswagen :butthead:

Jogurt 
Mitsumaniak

Auto: CA4A & EA5W
Wysłany: 26-04-2007, 22:40   

to jest nowy nr ? ma ktos jeszcze inne nr auta swiata w ktorych jest opisane cao? jesli moze to niech poda numery

Rado
[Usunięty]

Wysłany: 29-04-2007, 21:02   

to jest "motor" Nr17/18 23-30.04.2007

ogolnie niby pisza lepiej o polo ale naglowek na pierwszej stronie mowi jednoznacznie "Niezawodny Colt czy dobrze wykonane Polo" i wszystko jasne :)

Odpowiedz do tematu