"Mitsubishi Colt" vs "VW Polo" |
Autor |
Wiadomość |
pudel [Usunięty]
|
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 23-04-2007, 23:49
|
|
|
Niestety znow Niemiec "papierowo" gora.
No i widac, ze forum mm nie czytaja |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21954 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 23-04-2007, 23:54
|
|
|
Polo wygląda nowocześniej niż Colt A to dobre. Leżę i kwiczę. Te Polo prawie niczym nie różni się od poprzedniej generacji, czyli Foxa. Dalej kanciaste z zewnątrz i wewnątrz. A CAO jeszcze dzisiaj wygląda w miarę nowocześnie i wiele osób może pomyśleć, że jest nowszy niż w rzeczywistości. Chyba autor tego artykułu jeździ jakimś VW. Prawdopodobieństwo jest bardzo duże, bo naokoło pełno tego szmelcu. W dodatku stwierdzenie, że nie ma żadnej różnicy w cenie pomiędzy 1.3 i 1.6 jest dziwne. Wiadomo stan jest najważniejszy, ale na drugim miejscu silnik i później kolor. Wystarczy spojrzeć na Allegro. |
|
|
|
 |
markus78 [Usunięty]
|
Wysłany: 24-04-2007, 22:52
|
|
|
Hugo napisał/a: | Te Polo prawie niczym nie różni się od poprzedniej generacji, czyli Foxa |
Nie, no bez przesady - między II a III generacją Polo stylistycznie jest prawdziwa przepaść.
Ale faktycznie, w polskich (a w zasadzie niemieckich) gazetach motoryzacyjnych jest provolkswagenowska propaganda. Np. w ostatnim Auto Świecie jest porównanie kompaktów. Nie muszę chyba pisać, że Golf pokonał tak nowiusieńkie samochody jak Auris czy Bravo i wygrał cały test |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21954 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 24-04-2007, 23:46
|
|
|
markus78 napisał/a: | Nie, no bez przesady - między II a III generacją Polo stylistycznie jest prawdziwa przepaść. | Z zewnątrz może tak, ale w środku nie zauważam. |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24338 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 25-04-2007, 09:41
|
|
|
to fakt - europejskie gazety promuja europejskie marki motoryzacyjne
taki niuans z tego artykulu to np. zawieszenie - napisali, ze Colt ma skomplikowane (jak na tamte czasy) i szybko sie zniszczy na polskich drogach - wiec minus, a polo ma prosta belke i bedzie pancerne (tak nie do konca) - wiec plus; TYMCZASEM!!! - gdy kiedys porownywali nowszego vw, ktory mial wlasnie wielowachaczowe tylne zawieszenie, to chwalili go za wiekszy komfort i trzymanie jezdni...
jak na moj gust i tak Colta zaskakujaco dobrze opisali |
|
|
|
 |
markus78 [Usunięty]
|
Wysłany: 25-04-2007, 16:52
|
|
|
Krzyzak napisał/a: | jak na moj gust i tak Colta zaskakujaco dobrze opisali |
Posiadam też stary AŚ, w którym opisywany jest CA0 1.6 i muszę przyznać, że użyto praktycznie samych superlatyw. Widać Axel Springer to nie do końca tacy "faszyści" jak się wydaje
PS: Ale i tak VW jest najlepszy |
|
|
|
 |
damianrally [Usunięty]
|
Wysłany: 25-04-2007, 16:57
|
|
|
dla mnie polo jest dużo w tyle za coltam wystarczy popatrzeć na silniki i wyposażenie colta a polo niema praktycznie nic ,jedynie z czym sie moge zgodzić to blacharka w VW jest można powiedzieć lepsza |
|
|
|
 |
Czerwien [Usunięty]
|
Wysłany: 26-04-2007, 02:26
|
|
|
No mnie leczy zdanie"Przednie fotele są dobre tylko dla niezbyt potężnie zbudowanych kierowców"...gdyby zobaczyli mój brzuch to by zmienili zdanie...bo ja jakoś nie narzekam:D |
|
|
|
 |
Ficu865 [Usunięty]
|
Wysłany: 26-04-2007, 11:26
|
|
|
ale i tak uznali, że w colcie jak już się coś zepsuje to części eksploatacyjne, zaniedbania, albo źle wykonane naprawy i to mi się podoba |
|
|
|
 |
karolgt
moderator

Auto: Lexus GS430 V8
Pomógł: 35 razy Dołączył: 02 Lip 2006 Posty: 5645 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 26-04-2007, 14:04
|
|
|
te czesci ktore wymienili jako psujace sie w colcie wygladaja tak jakby juz nie mogli nic znależć, jezeli wada samochodu jest to ze po ~15 latach przecieraja sie w nim pokrowce no to nie jest to dobry argument. |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24338 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 26-04-2007, 15:44
|
|
|
no poniekad jest to pewna niedorobka, bo np. w CA jak i C5 i wczesniejszych sie fotele przecieraja, natomiast w wyzszych klasach (pisze na przykladzie swojego Galanta) i to w bardziej leciwych fotele wygladaja jak nowe (vide E3x czy nawet 20 letnie E1, ktore w wiekszosci nie wykazuja zuzycia tapicerki) |
|
|
|
 |
Iwi [Usunięty]
|
Wysłany: 26-04-2007, 19:20
|
|
|
Zaczne od tego, że jako auta dla siebie szukałam Forda KA, a dosłownie wczoraj kupiłam COLTa... Podczas poszukiwań w ogólne nie brałam pod uwagę VW Polo czy nie daj Boże GOLFA, których na naszych drogach kula się wiele... Szukałam auta, którego nie ma jeszcze żaden z moich znajomych, aby (jak to kobiety mają ) wyróżniać się z tłumu... Przez zupełny przypadek trafiłam na COLTa i ...jest super!
Wszystkie Polówki mogą się schować.... Mój COLCIK jest z 97 i nie widać na nim żadnych wymienionych w atrykule "Częstych usterek"
Zresztą, gdy kupowałam pierwsze auto i porównywałam wnętrza to żaden VW mi się nie podobał i ..kupiłam FORDa MONDEO...
Powiem Wam Wszystko tylko nie... Volkswagen |
|
|
|
 |
Jogurt
Mitsumaniak

Auto: CA4A & EA5W
Pomógł: 24 razy Dołączył: 21 Wrz 2006 Posty: 2554 Skąd: Tychy
|
Wysłany: 26-04-2007, 22:40
|
|
|
to jest nowy nr ? ma ktos jeszcze inne nr auta swiata w ktorych jest opisane cao? jesli moze to niech poda numery |
_________________ CA0
Galant II |
|
|
|
 |
Rado [Usunięty]
|
Wysłany: 29-04-2007, 21:02
|
|
|
to jest "motor" Nr17/18 23-30.04.2007
ogolnie niby pisza lepiej o polo ale naglowek na pierwszej stronie mowi jednoznacznie "Niezawodny Colt czy dobrze wykonane Polo" i wszystko jasne |
|
|
|
 |
|