Outlander II Ogólne - [II 2.0 DID] czy rozyspanie rozrusznika mogło mieć wpływ na
jaromuzyk2022 - 08-08-2022, 11:19 Temat postu: [II 2.0 DID] czy rozyspanie rozrusznika mogło mieć wpływ na Witajcie,
ostatnio bardzo często miewam awarie w moim Mitsu
Potrzebuję Waszej pomocy i opinii Fachowców...znawców tematu.
Ostatnio powracałem z nad morza autostradą i w połowie drogi usłyszałem metaliczny odgłos...coś w rodzaju piły tarczowej
Przyjechałem pod dom...jak nakazała kultura przed zgaszeniem silnika schłodziłem nieco turbinę rozpakowałem się ....i nie mogłem już odpalić mojego Outka. W momencie próby rozruchu słyszałem metaliczny odgłos rozrusznika. Zawołałem lawetę i zawiozłem auto do serwisu.
Mechanik po wyjęciu rozrusznika twierdzi, że nie wyjął go w całości i nie może znaleźć pozostałej części...rozsypał się. Zamontowali nowy rozrusznik i auto odpala, ale nagle zaczął się problem z biegami 1 i wstecznym...nie wskakują na włączonym silniku. Mechanik twierdzi, że część rozrusznika mogła się dostać do skrzyni biegów...CZY TO MOŻLIWE ????
Ja jednak od momentu tego odgłosu na autostradzie nie miałem problemów z biegami, więc trochę się nad tym zastanawiam. Jutro mają rozbierać skrzynię biegów, by ją wyczyścić.
Wcześniej robiłem w tym samym punkcie sprzęgło z dwumasą.
Proszę o Wasze opinie...czy ktoś również miał podobny przypadek ???
|
|
|