|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[II 2.0 DID] czy rozyspanie rozrusznika mogło mieć wpływ na |
Autor |
Wiadomość |
jaromuzyk2022
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander 2.0 DiD
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 08-08-2022, 11:19 [II 2.0 DID] czy rozyspanie rozrusznika mogło mieć wpływ na
|
|
|
Witajcie,
ostatnio bardzo często miewam awarie w moim Mitsu
Potrzebuję Waszej pomocy i opinii Fachowców...znawców tematu.
Ostatnio powracałem z nad morza autostradą i w połowie drogi usłyszałem metaliczny odgłos...coś w rodzaju piły tarczowej
Przyjechałem pod dom...jak nakazała kultura przed zgaszeniem silnika schłodziłem nieco turbinę rozpakowałem się ....i nie mogłem już odpalić mojego Outka. W momencie próby rozruchu słyszałem metaliczny odgłos rozrusznika. Zawołałem lawetę i zawiozłem auto do serwisu.
Mechanik po wyjęciu rozrusznika twierdzi, że nie wyjął go w całości i nie może znaleźć pozostałej części...rozsypał się. Zamontowali nowy rozrusznik i auto odpala, ale nagle zaczął się problem z biegami 1 i wstecznym...nie wskakują na włączonym silniku. Mechanik twierdzi, że część rozrusznika mogła się dostać do skrzyni biegów...CZY TO MOŻLIWE ????
Ja jednak od momentu tego odgłosu na autostradzie nie miałem problemów z biegami, więc trochę się nad tym zastanawiam. Jutro mają rozbierać skrzynię biegów, by ją wyczyścić.
Wcześniej robiłem w tym samym punkcie sprzęgło z dwumasą.
Proszę o Wasze opinie...czy ktoś również miał podobny przypadek ??? |
|
|
|
 |
|
|