Outlander III Ogólne - Silnik 3,0 v6
sosa7 - 18-09-2023, 17:40 Temat postu: Silnik 3,0 v6 Zastanawiam się nad kupnem Outlandera rok 2013 -2015.Interesuje mnie silnik 3,0 v6 , ale słyszałem że bardzo szybko siadają w tym silniku panewki i jest problem z wózkiem pod silnikem ze szybko rdzewieje czy ktoś coś wie na ten temat, obecnie mam grandisa 2,4 i silnik żyleta prawie 400 tys na gazie beż problemów czy 3,0 też tyle wytrzyma beż remontu.
Marcino - 20-09-2023, 09:45
sosa7 napisał/a: | .Interesuje mnie silnik 3,0 v6 , ale słyszałem że bardzo szybko siadają w tym silniku panewki i jest problem z wózkiem pod silnikem ze szybko rdzewieje |
Gdzie tak słyszałeś ?
Ze wózek rdzewieje to pewnie norma w mitsu... ale ze panewki...
Michałek Bez - 07-06-2024, 14:08
O panewkach nie słyszałem. Nie wiem czy ktokolwiek słyszał!!. Silnik robiony na najtrudniejsze warunki, śnieg mróz, sól i upał. Rosja, USA Kanada i Australia.
Sanki. W każdym samochodzie rdzewieją sanki. Problem jest inny. Sanki mogą być pokrzywione, jeśli widłakiem ktoś go kład do kontenera w sposób na hindusa czyli bez jakiejkolwiek wiedzy. Sanki nie do kupienia w Polsce ani w zamienniku ani w oryginale. Tylko zamówienie z Japonii za około 10.000 zł. Dlatego też 3.0 często kradną w Polsce - Ukraińcy. Bardzo deficytowy towar. Dlatego trzeba przed zakupem obejrzeć dokładnie i co ważne skąd jest auto, jeśli z kanady to ważna jest prowincja Qebec, nie ma obowiązkowych przeglądów okresowych i na śniegu się odgarnia tylko na śnieg wrzuca sie miliony to soli. Stąd niemal każde auto z Kanady ma problem z nalotem rdzy. Młodsze 4 letnie tylko nalot starsze dziury na wylot. Dlatego trzeba sprawdzić dobrze. Generalnie auto 99 procent Europa oprócz, sanek silnika skrzyni i świateł. Ze skrzynią problemu nie ma jest nawet tańsza niż cvt bo to wyrób ogólno - światowy własność nissana. Mam 2018 polecam.
|
|
|