To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Lancer Ogólne - rdza

Anonymous - 15-07-2007, 00:02
Temat postu: rdza
Nie wiem czy urzytkownikom Lancerów znana jest ta sprawa?

http://www.lancer-rust.neostrada.pl/

Coś zauważyliście u siebie?

stanik - 15-07-2007, 00:13

no niestety, tak to jest że wymiany można żądać dopiero jeśli usterka, identyczna, pojawi się drugi raz. Za pierwszym razem przewidziana zazwyczaj jest naprawa elementu. Mój tata przeszedł to z Renault, tylko u nas usterka wystąpiła dwa razy i sprawa poszła do sądu i zwrócili kasę za samochód. Gdyby wystąpiła tylko raz to niestety szkoda kasy na adwokata (a w sumie to adwokat trochę gościa naciągnął, że mu tego nie powiedział, tylko walczył nie wiadomo o co a swoją dolę pewnie wziął).
Pozdrawiam

Krzyzak - 15-07-2007, 19:49

czytalem to kiedys w jakiejs gazecie - to chyba jedyny taki przypadek w skali kraju
Anonymous - 26-07-2007, 14:25

Niestety nie jedyny :twisted: U mnie nie ma rudej na tych samych miejscach-tj drzwiach ale pod odbijakami gumowymi tylnej klapy w sedanie ( chyba o tym pisał p. M.Gajewski pisząc o korkach ).Ja nie robiłem z tego tragedii.Odbijacze były zbyt mocno wykręcone ( ustawienie fabryczne ) i naruszyły punktowo lakier.Odrdzewiłem,odtłuściłem i oryginalną farbką zaprawkową pokryłem niewielkie odpryski.Po wkręceniu głębiej odbijaczy problem zniknął.O takich drobiazgach myślało chyba Mitsubishi pisząc w warunkach gwarancji "Drobne odpryski i zadrapania można naprawiać za pomocą farb i lakierów zaprawkowych,dostępnych w Autoryzowanym Punkcie Serwisowym Mitsubishi"